Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Dostál: Bude to generálka na mistrovství světa

Baku - Kajakář Josef Dostál považuje nadcházející Evropské hry za generálku na srpnové mistrovství světa. V Baku by chtěl vylepšit své umístění z nedávného ME v Račicích, kde skončil až desátý.

Ilustrační foto

Dvaadvacetiletý Dostál se na závody v Baku těší a start považuje za ideální zkoušku před srpnovým mistrovstvím světa v Itálii, kde se bude bojovat i o místa pro Rio. "Do Baku se těším. Má být velké teplo a mně se v teple jezdí dobře," řekl Dostál. Jeho základním cílem je vylepšit na individuální trati výsledek právě z Račic. Tam nepostoupil ani do finále a skončil desátý. "Samozřejmě že se budu snažit rvát o medaile, ale bude záležet na tom, jak se mi pojede. Jaký z toho budu mít pocit," uvedl Dostál.

Kdyby se mu podařilo získat medaili, byl by hodně rád. "Tím, že je to první ročník, byla by velice cenná. Z osobního hlediska. Z pohledu kariéry tolik ne. Pro nás je to generálka na mistrovství světa, které bude zároveň olympijskou kvalifikací na Rio. Bude to zajímavá zkušenost. Je to taky závod pod olympijskými kruhy, jsem zvědavý," podotkl.

Kanoisté svoje závody pojedou v Mingačeviru, což je město vzdálené 300 km od Baku. "Na jednu stranu mě mrzí, že nebudeme ve středu dění, ale na druhou stranu se můžeme soustředit na závody. Nic nás nebude rozptylovat, což je pro sportovní výkon vhodnější," rozebíral Dostál. O tamním novém areálu ale nemá žádné informace. "Vím jen to, že je tam voda a teplo," smál se.

Těší se ale, že pozná nový kout světa. "Já rád cestuju. Na to, že je mi dvaadvacet, tak už jsem byl dost po světě. Nejdál na východě jsem byl v Thajsku. Byl jsem ale i v Rusku, Bělorusku. Tohle je trošku dále, ale těším se. Hlavně na lidi, jak se tam budou chovat," řekl.

Sportovci si v Ázerbájdžánu budou muset rychle zvykat i na tříhodinový posun, pro kanoisty to bude o to důležitější, že budou závodit hned ráno. "Na to už jsem si zvykl dnes, kdy jsem musel vstávat ve čtyři hodiny ráno, abych mohl dvě hodiny před odletem zevlovat na letišti. Šel jsem brzy spát a v tomhle duchu to asi bude probíhat i další dny. Do neděle, kdy začneme, je dost času," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články