Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Kudějová dlouho čekala na úspěch. Jsem ráda, že jsem to prolomila, říká

Markkleeberg (Německo) - Kajakářka Kateřina Kudějová potvrdila svou pozici velkého talentu a získala svou první medaili na velké seniorské akci. Dvojnásobná mistryně světa kategorie do 23 let by po bronzu na ME ráda definitivně vystoupila ze stínu Štěpánky Hilgertové. Medaili získala navzdory zdravotním problémům, které ji pronásledovaly.

V předchozích kategoriích vyhrála Kudějová skoro všechno. Mistrovství světa juniorů, mistrovství Evropy do 23 let, na MS byla v této věkové skupině dokonce dvakrát první. Zlato nemá jen z ME juniorů, kde byla v roce 2007 "jen" druhá. Na úspěch mezi dospělými ale závodnice USK Praha čekala. "Takže jsem konečně ráda, že jsem to prolomila. Senioři jsou o dost sledovanější, ale ještě to chce nějaké výsledky," pousmála se Kudějová.

Svěřenkyně Jiřího Prskavce staršího přitom dnes málem do závodu nenastoupila, neboť ji před pár dny skolila nemoc. I v den finále ji bolelo v krku, škrábalo na uzlinách, měla rýmu a ráno se jí motala hlava. Pomohly jí až vitamíny a energetické nápoje. "To pomohlo, byla jsem hodně oslabená, bylo mi blbě, takže jsem byla ráda, že to vůbec sjedu. Ale říkala jsem si, že ublížit mi to nemůže, takže to zkusím," prozradila Kudějová.

Možná by ale na své zdraví nemusela dávat takový pozor. Kdykoliv totiž měla nějaké potíže, závodila dobře. Stejně jako loni na mistrovství Evropy ve Vídni, kde byla šestá, ale bez penalizace za jeden dotyk branky by vyhrála. "A hodně Světových pohárů jsem také jela nemocná, stejně jako letošní nominaci. A ty jízdy byly většinou dobré. Ale musím říct, že dneska to byl docela extrém, takže jsem moc ráda, že to dopadlo takhle," prohlásila.

Je nám líto, video expirovalo.
Kajakářka Kudějová si z ME odváží bronz

V semifinále udělala jednu chybu a postoupila ze sedmého místa. Dala si tak za cíl v poslední jízdě o medaili projet všechny branky čistě. "To se mi povedlo," radovala se. Zvládla i klíčovou dvaadvacítku, na které pohořely šance mnoha českých reprezentantů. "Ztratila jsem tam, ale radši jsem si to pohlídala, než aby to nebylo nic," vysvětlila.

Po ní ve finále jelo ještě šest soupeřek a české reprezentantce nezbývalo nic jiného, než v cíli na vodě v lodi čekat. "Dřív se hodně kazilo, teď je to ale narvaný a jezdí se hodně dobře," podotkla Kudějová. Přesto v koutku duše doufala i kvůli těžké a náročné trati v medaili, což se nakonec potvrdilo. "Ale spíš jsem počítala, že to padne na nějakou tu čtyřku," přiznala.

Svůj úspěch řadí na úroveň titulů mistryně světa do 23 let, který první získala jako dvacetiletá. "Tehdy to byla pecka. Ale tohle je srovnatelné," řekla. "A jsem moc ráda, že aspoň jednu medaili přivezeme," radovala se i za český tým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články