Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sagan se ani ve třetí etapě nedočkal. V Kalifornii byl opět druhý

San Jose (USA) – Ani napotřetí se na závodu Kolem Kalifornie nedočkal slovenský cyklista Peter Sagan vítězství. Pětadvacetiletý člen týmu Saxo-Tinkoff skončil do třetice druhý a stejná pozice mu patří i celkově. Vede překvapivý vítěz první kopcovité etapy závodu Toms Skujinš z Lotyšska.

Zleva Peter Sagan, Toms Skujinš a Julian Alaphilippe
zdroj: ČTK/AP autor: Eric Risberg

Sagana ve 170 km dlouhé etapě se startem a cílem v San Jose neporazil na rozdíl od předchozích dnů jeho britský rival Mark Cavendish, jenž v horách odpadl a skončil daleko v poli poražených. Žilinský rodák dokonce vyhrál spurt, nicméně pouze o druhé místo.

S náskokem více než minuty totiž přijel do cíle po sólovém úniku Skujinš z týmu Hincapie Racing sedmnáctinásobného účastníka Tour de France George Hincapieho. "Kéž by byl někdo v úniku se mnou, bylo to utrpení. V protivětru jsem myslel, že umřu," uvedl třiadvacetiletý Lotyš.

V průběžném pořadí vede Skujinš o 32 sekund před Saganem, jenž stejně jako zbytek vedoucí skupiny jeho únik nejspíš prokalkuloval. "Na prvním kopci to bylo v pohodě, ale na tom druhém nevím, co se stalo. Dělal jsem, co jsem mohl, a vyhrál jsem spurt ve skupině," řekl Sagan, jenž si v minulých letech připsal v Kalifornii celkem 11 etapových prvenství.

Cyklistický závod Kolem Kalifornie - 3. etapa (170,1 km):

1. Skujinš (Lot.) 4:33:10, 2. Sagan (SR), 3. Alaphilippe (Fr.), 4. Jaramillo (Kol.) všichni -1:06, 5. Wyss (Švýc.), 6. Gesink (Niz.) oba -1:09.

Průběžné pořadí: 1. Skujinš 14:04:01, 2. Sagan -32, 3. Britton (Kan.) -43, 4. Alaphilippe, 5. Jaramillo oba -44, 6. Smith (N. Zél.) -47.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články