Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Vítěz Super Bowlu dostal za aféru s míči tvrdý trest, jeho hvězda Brady stopku

New York - Vítězové Super Bowlu New England Patriots a jejich hlavní hvězda Tom Brady dostali za aféru s podhuštěnými míči z play-off minulé sezony tvrdé tresty. Rozehrávač Brady nesmí nastoupit v úvodních čtyřech zápasech příštího ročníku NFL, jeho klub zaplatí pokutu milion dolarů a přišel o právo volby v prvním kole draftu v příštím roce a ve čtvrtém kole v roce 2017.

Quaterback Tom Brady (vpravo) a Shane Varren z týmu New England Patriots
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Anthony Nesmith

Brady má tři dny na odvolání, které podle svého agenta podá. Jeho manažer Don Yee označil disciplinární trest za směšný a neoprávněný. Také zástupci Patriots tvrdí, že postih je přehnaný.

Úřadující šampioni NFL pykají za podvod, kterým si podle vedení ligy pomohli k výhře v semifinále proti Indianapolis Colts. Vyšetřování potvrdilo podezření, že tým New England použil v utkání záměrně podhuštěné míče, které umožňují lepší úchop a chytání, zvlášť v deštivém počasí, jež lednové utkání provázelo.

Patriots zvítězili nad Colts 45:7, v Super Bowlu pak triumfovali nad Seattlem 28:24.

Brady tvrdil, že si podhuštění míčů nevšiml, což podle vyšetřovatelů aféry není možné. Čtyřnásobný vítěz Super Bowlu za trest vynechá čtvrtinu základní části další sezony. Do sestavy se bude moct vrátit na pátý zápas, v němž čeká New England právě repríza semifinále s Indianapolisem.

"Každý hráč, bez ohledu na to, čeho dosáhl a jakému se těší respektu, musí dodržovat pravidla a nést následky za své činy. A zodpovídat se za to, když jsou tato pravidla porušena a je zpochybňována důvěra veřejnosti v ligu," uvedl výkonný viceprezident NFL Troy Vincent.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články