Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Hilgertová je znovu blízko reprezentace, Hradilek vyhrál i přes autonehodu

Veltrusy (Mělnicko) - Kajakářka Štěpánka Hilgertová vyhrála druhý nominační závod ve Veltrusech a má nakročeno k tomu, aby se ve 47 letech poosmadvacáté za sebou dostala do reprezentace vodních slalomářů. Zvítězit se povedlo i kajakáři Vavřinci Hradilkovi, který má dokonce ještě lepší pozici, neboť v sobotu skončil druhý, zatímco Hilgertová čtvrtá. Hradilek měl přitom v pátek autonehodu.

Štěpánka Hilgertová
zdroj: ČTK/AP autor: Sven Hoppe

Dvě vítězství po dvou závodech ze čtyř mají na kontě pouze kanoista Michal Jáně a kanoistka Kateřina Hošková. Jáně je letos ve skvělé formě. Po dvou triumfech si může místo v reprezentaci zajistit už při třetím závodu v sobotu na Trnávce. Na další dvě místa jsou tři adepti - Stanislav Ježek, Jan Mašek a Tomáš Rak mají stejně bodů na průběžném druhém místě nominačních bojů.

Mezi kajakáři jsou ve hře pouze dvě místa, neboť Jiří Prskavec má nominaci jistou díky loňskému titulu mistra Evropy. V čele průběžného pořadí je Hradilek před Lubošem Hilgertem, jenž byl o víkendu druhý a třetí. Situace se komplikuje loňskému reprezentantovi Vítu Přindišovi, který byl v sobotu až šestý a tentokrát třetí.

Hradilek měl přitom v pátek nezaviněnou těžkou autonehodu, po níž musel být odvezen na vyšetření do nemocnice. Tam prý lékaři neodhalili vážné zranění. Hradilek během závodu ale nebyl fyzicky úplně v pořádku. "Bolí mě z toho celý tělo, jsem trochu dobitej a rozlámanej," řekl.

I proto byl Hradilek rád, že dva nominační závody zvládl. "Hlavně mě to zase po dlouhé době bavilo, protože jsem jel o něco," řekl kajakář. Po dvou letech, kdy měl nominaci jistou, totiž opět o místo v týmu musí bojovat. V pondělí ho ale ještě čeká další vyšetření. "Věřím, že týden bude stačit na to, abych se dal do pořádku," doufal.

Dvojnásobná olympijská vítězka Hilgertová je v čele průběžného hodnocení společně s Kateřinou Kudějovou, která si rovněž připsala první čtvrté místo. Dvě třetí místa vybojovala Veronika Vojtová.

"V sobotu jsem si tu cestu moc nezkracovala, takže i když tam nebyla žádná bota, bylo to pomalé. Dnes byla trať těžší a stačilo to. Čtvrté a první místo, to je dobře rozjeté. Věděla jsem, že to nebude snadné," uvedla Hilgertová.

Mezi deblkanoisty mají po prvním a druhém místu dvojice Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem a Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm. Boj o třetí místo v této kategorii je otevřený.

Výsledky druhého nominačního závodu ve vodním slalomu

Muži

K1: 1. Hradilek (USK Praha) 89,07 (0 tr. sekund), 2. Hilgert (Dukla Brandýs nad Labem) -0,97 (0), 3. Prskavec (USK) -3,55 (2).

C1: 1. M. Jáně (Dukla) 97,41 (0), 2. Ježek -2,53 (2), 3. Mašek (oba USK) -4,75 (2).

C2: 1. Karlovský, Jáně 103,24 (2), 2. Kašpar, Šindler -3,86 (6), 3. Zdráhal, L. Vlček (všichni Dukla) -9,85 (0).

Ženy

K1: 1. Š. Hilgertová 103,33 (0), 2. Ornstová (obě Dukla) -0,15 (0), 3. Vojtová (USK) -3,06 (2).

C1: 1. Hošková (USK) 121,62 (0), 2. Jančová (Dukla) -10,84 (8), 3. Říhová (USK) -12,22 (6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články