Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Čeští ragbisté doma jen remizovali s Izraelem

Praha 25. dubna (ČTK) Čeští ragbisté zakončili první část mistrovství Evropy v divizi 2A vydřenou domácí remízou 26:26 s Izraelem. Bonusový bod do tabulky získali za čtyři položené pětky a po čtyřech zápasech vedou pořadí s tříbodovým náskokem před Švýcary. Izraelci zůstali poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ragbyového utkání Česko - Izrael

Českému týmu nevyšel první poločas. Soupeř se ujal vedení z trestného kopu, pak sice Jan Rohlík položil pětku a Pavel Vokrouhlík kopem zvýšil na 7:3, ale většinu času se hrálo na domácí polovině hřiště. Soupeř položil dvě pětky, proměnil i následné kopy a na přestávku šel s nečekaným vedením 17:7. Když hosté skórovali po změně stran z dalšího trestného kopu, vše nasvědčovalo první české porážce v soutěži.

Pak ale Jiří Lacina položil svoji první reprezentační pětku, na další body soupeře z kopu ze hry odpověděl český útočník svým druhým průnikem do brankoviště a v obou případech přibyly na české konto i dva body za kopy po pětce (21:23). Soupeř znovu skóroval kopem ze hry, ale debutant v reprezentaci Jan Olbrich v poslední minutě po Lacinově přihrávce vyrovnal. Výhru měl na kopačce Petr Čížek, ale kop po pětce neproměnil.

"Výsledek 26:26 je spravedlivý. Před soutěží jsme chtěli po čtyřech utkáních mít čtyři výhry a soustředit se na skládaní reprezentace výhradně z hráčů hrajících tuzemskou soutěž. Ovšem utkání s Izraelem ukázalo, že bez hráčů působících v zahraničí se patrně ještě neobejdeme," řekl trenér českého celku Thomas Putra.

"Sestava hráčů Izraele byla složena z borců, kteří se více specializují na sedmičky, a bylo to také poznat na jejich hře. Museli jsme hodně bojovat, abychom neprohráli," řekl kapitán českého týmu Robert Voves.

Utkání Evropského poháru národů divize 2A v ragby:

Česko - Izrael 26:26 (7:17)
Body Česka: Lacina 10, Rohlík a Olbrich po 5, Čížek 4, Vokrouhlík 2.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články