Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Na ME v Račicích se představí 28 českých kanoistů

Praha - Osmnáct mužů a deset žen je v nominaci české reprezentace na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice, které se uskuteční od 1. do 3. května v Račicích. Hlavními nadějemi jsou bronzový olympijský čtyřkajak a kanoista Martin Fuksa, kteří budou obhajovat titul, a také deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák, jež na minulém šampionátu v Brandenburgu získala bronz.

Čtyřkajak Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba
zdroj: ČT4 autor: Vít Chalupa

Tým je připraven, nikoho nesužují žádné zdravotní potíže. "Všichni elitní závodníci jsou fit a připraveni bojovat o medaile. Doufám, že doma navážeme na úspěchy z minulých sezon a výsledky pro nás budou povzbuzením do přípravy na olympijskou kvalifikaci," uvedl reprezentační trenér Pavel Hottmar směrem k srpnovému mistrovství světa, na němž se bude bojovat o účast v Riu de Janeiro.

Podle jeho slov mají na medaili šanci i další reprezentanti, nejen elitní sedmička. "Nominaci si při závodech v Račicích vyjela řada mladých, kteří jsou nadějí do budoucna," řekl Hottmar. "Čtyři medaile jsou v silách našich borců, snad to dopadne i na nějakou tu zlatou," prohlásil trenér.

Je nám líto, video expirovalo.
Čtyřkajak chce na domácím ME útočit na mistrovský hattrick

Josef Dostál pojede kromě čtyřkajaku také na singlkajaku závod na 1000 metrů. Na těchto tratích se loni stal dvojnásobným mistrem světa a jako jediný se nemusel nominovat při závodech v tomto týdnu v Račicích. "Medaile a dobrý pocit z jízdy jsou můj cíl," zmínil Dostál.

Společně s Danielem Havlem, Lukášem Trefilem a Janem Štěrbou budou ve čtyřkajaku útočit na třetí titul na ME v řadě. "Šampionát je na domácí půdě, přijedou známí, rodina, kamarádi. Kdybychom zopakovali poslední dvě sezony na ME, bylo by to super," podotkl Trefil.

Havel se Štěrbou pojedou také závod deblkajaků na 1000 metrů, v němž před dvěma lety získali bronz. Všechny tři disciplíny singlkanoistů absolvuje loňský šampion z pětistovky Fuksa, Trefil se na závěr šampionátu pustí do souboje kajakářů na 5000 metrů.

Kontinentální šampionát se na české půdě koná po devíti letech. Příští rok se v Račicích bude konat závod Světového poháru a v roce 2017 mistrovství světa. "Letošní evropský šampionát je pro nás zkouškou na MS," prohlásil předseda Českého svazu kanoistů Jan Boháč. MS bude v České republice po 59 letech. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články