Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

König dal o sobě zase vědět. Po královské etapě je na Trentinu třetí

Parco del Baldo (Itálie) – Po hlušším období si Leopold König připsal další větší úspěch. Český cyklista týmu Sky obsadil čtvrté místo v královské etapě závodu Kolem Trentina a celkově je po dvou dnech třetí. Do čela průběžného pořadí se dnešním vítězstvím posunul lídr Königova týmu Sky Richie Porte z Austrálie.

Leopold König
zdroj: ISIFA/AFP autor: LIONEL BONAVENTURE

Porte s Königem na Trentinu testují spolupráci pro květnové Giro d'Italia, kde mají být hlavními tahouny své stáje. Ve skvělé formě jezdící Porte, jenž je v čele žebříčku WorldTour, vyhrál dnešní horskou etapu o délce 168 km po závěrečném sólu s náskokem 16 sekund před Španělem Mikelem Landou.

Třetí dojel s odstupem 32 sekund Ital Damiano Cunego, jenž dovedl do cíle čtyřčlennou skupinu, v níž byl i König. Český cyklista se díky tomu posunul na třetí místo průběžného pořadí 42 sekund za Porteho. Druhý je se ztrátou 24 sekund Landa.

"Přesně tohle jsem chtěl. Ukázat sportovním ředitelům, že jsem zpátky, že jsem na dobré cestě k Giru, že se mnou mohou počítat a že na mě zase mohou nakládat větší odpovědnost," řekl König v cíli etapy.

Po vydařeném vstupu do sezony, kdy dojel na 3. a 5. místě v jednorázových závodech na Mallorce, se trápil v Ománu, na Tirrenu-Adriatiku i Kolem Katalánska. Později usoudil, že byl nejspíš přemotivovaný a málo odpočíval.

"Ale šéfové týmu snad pořád čekali, kdy už tam ten König vepředu zase bude. Myslím, že teď jsou spokojeni," uvedl sedmý muž z loňské Tour de France. "Věřím, že jsem na tom dobře. Uvidíme, jak se z dnešního těžkého dne vyspím. Mohl bych své celkové pořadí i vylepšit, ale hlavní je pohlídat Richieho vedení," dodal.

Cyklistický závod Kolem Trentina - 2. etapa (168,2 km):

1. Porte (Austr.) 4:36:37, 2. Landa (Šp.) -16, 3. Cunego (It.), 4. König (ČR), 5. Torres (Kol.), 6. Zardini (It.) všichni -32, ...89. Hník (ČR) -20:01.

Průběžné pořadí: 1. Porte 4:50:32, 2. Landa -24, 3. König -42, 4. Cataldo (It.) -57, 5. Pimenta (Portug.) -59, 6. Cunego -1:09, ...90. Hník -21:09.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články