Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Na dráhařském šampionátu slavil v omniu Gaviria či ve sprintu Vogelová

Saint Quentin (Francie) - Kolumbijský závodník Fernando Gaviria se stal ve francouzském Saint Quentinu novým mistrem světa v omniu. Druhý skončil Australan Glenn O'Shea, třetí Ital Elia Viviani. Gaviria je úspěšný i na silnici, kde na začátku roku ve sprintu opakovaně porazil sprinterskou legendu Marka Cavendishe. V ženském sprintu zvítězila Němka Kristina Vogelová.

Kristina Vogelová
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Třetí den mistrovství světa v dráhové cyklistice museli francouzští pořadatelé řešit nečekané problémy. Voda prosakující střechou zmáčela dráhu a na dvacet minut přerušila semifinále sprintu žen.

Pro scratch už ale bylo vše v pořádku. V závodě na 10 kilometrů se Jarmila Machačová pustila odvážně dopředu a 7 kol před cílem atakovala stupně vítězů. Třetí pozici ale nedokázala udržet. Zbytek startovního pole Češku dojel a Machačová nakonec projela cílem jako patnáctá. Zvítězila Holanďanka Kirsten Wildová.

Je nám líto, video expirovalo.
Na dráhařském šampionátu slavil Gaviria či Vogelová

Hodně dramatické bylo finále ženského sprintu. Vítězka Kristina Vogelová z Německa sice předčila svou soupeřku Nizozemku Elis Ligtleeovou v obou finálových jízdách, tu první však pro sebe získala o jedinou tisícinu vteřiny.

Lucie Záleská je po první polovině omnia, disciplíny tvořené šesti různými závody, na průběžné 14. příčce. Vede vítězka scratche Wildová.

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Saint Quentinu (Francie):

Muži:

Omnium: 1. Gaviria (Kol.) 205 bodů, 2. O'Shea (Austr.) 190, 3. Viviani (It.) 181. Stíhací závod - finále: Küng (Švýc.) 4:18,915 - Bobridge (Austr.) 4:19,184, o 3. místo: Morice (Fr.) 4:21,419 - Serov (Rus.) 4:21,801.

Ženy:

Scratch: 1. Wildová (Niz.), 2. Cureová (Austr.), 3. Beveridgeová (Kan.), ...15. MachačováSprint - finále: Vogelová (Něm.) - Ligtleeová (Niz.) 2:0, o 3. místo: Čung Tchien-š' (Čína) - Mortonová (Austr.) 2:0. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články