Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Ženy zřejmě povládnou dál. Souboj o titul Sportovce roku je vyrovnaný

Praha – Martina Sáblíková, Eva Samková, Petra Kvitová nebo někdo jiný? Zatímco v minulosti byl v anketě Sportovec roku většinou jasný favorit, letos tomu tak není. Dá se očekávat, že hlasování sportovních novinářů bude velmi těsné. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety, v níž hlasovalo 199 žurnalistů, sledujte v přímém přenosu na ČT1 a našem webu od 21:40.

Martina Sáblíková v čele hromadného závodu
zdroj: AP autor: Michael Sohn

Elitní desítku 54. ročníku ankety doplňují sedmý tenista světa Tomáš Berdych, sedmý muž cyklistické Tour de France Leopold König, mistr světa v judu Lukáš Krpálek, dvojnásobná olympijská medailistka v biatlonu Gabriela Soukalová, skifařský mistr světa Ondřej Synek, mistryně Evropy v hodu oštěpem Barbora Špotáková a trojnásobný olympijský medailista Ondřej Moravec.

O vítězi v kategorii týmů se rozhodne mezi fotbalovými reprezentanty, stříbrnou smíšenou štafetou biatlonistů ze Soči ve složení Moravec, Soukalová, Jaroslav Soukup a Veronika Vítková a tenistkami, které ovládly Fed Cup.

Je nám líto, video expirovalo.
Petra Kvitová favoritkou ankety Sportovec roku

Oceněna bude také Sportovní legenda a Junior roku, kterého vyhlásí Nadace české sportovní reprezentace.

Od roku 2006 samé vítězky

Loňské vítězství neobhájí překážkářka Zuzana Hejnová, která sezonu vynechala vinou zranění. V desítce jsou jiné tři bývalé vítězky ankety Sáblíková (2007, 2009 a 2010), Špotáková (2008 a 2012) a Kvitová (2011). Je velká šance, že podeváté za sebou vyhraje anketu žena. Naposledy byl nejlepším mužem v roce 2005 Jaromír Jágr.

Osobně se slavnostního večera zúčastní osm sportovců, chybět bude pouze Berdych a Sáblíková, která dává přednost soustředění v Itálii.

Vítězství v anketě je spojeno s odměnou 250 000 korun. Prémie jsou odstupňovány až do desátého místa. Za výhru mezi kolektivy je 100 000 korun, nejlepší junior obdrží 50 000 korun.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články