Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Řím chce znovu po 64 letech pořádat olympijské hry

Praha - Zatímco ze šesti kandidátů na pořádání zimních olympijských her 2022 už zbyla pouze dvojice, nová pravidla Mezinárodního olympijského výboru, která se snaží zlevnit pořádání Her, lákají adepty organizace letních Her 2024. Svůj zájem zopakovat si po 64 letech olympijskou zkušenost už ohlásilo věčné město Řím.

Je nám líto, video expirovalo.
Řím chce pořádat OH 2024

Italský premiér Matteo Renzi se vrátil k projektu, který před dvěma lety kvůli finančním problémům země zastavil jeho předchůdce Mario Monti. A to přesto, že na hospodářské situaci v Itálii se toho změnilo pramálo a hlavním městem zmítají korupční skandály. "Tento projekt pro nás není jenom nějakým vzdušným zámkem s nerealistickými sny o velkolepé infrastruktuře, tento projekt je založen na spolupráci skvělých lidí," uvedl Renzi.

Řím by chtěl využít množství sportovišť, která se osvědčila už v roce 1960, samozřejmě po nezbytné modernizaci. Vedle Itálie ohlásilo zájem na pořádání olympijských her také Německo, teprve v příštím roce se ale rozhodne, jestli bude kandidovat Hamburk, nebo Berlín.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články