Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bělíka a Auermüllera ocenili za záchranu života evropskou cenou fair play

Praha – Místo vlastního úspěchu se rozhodli pomáhat a během výstupu na osmitisícovku Broad Peak zachránili život tchaj-wanského kolegy. Horolezci Antonín Bělík a Vít Auermüller za tento čin obdrželi diplom Evropského hnutí fair play. Již loni oba získali také hlavní cenu Českého klubu fair play.

Je nám líto, video expirovalo.
Horolezci Bělík a Auermüller obdrželi evropskou cenu fair play

Bělík a Auermüller byli při výstupu na vrchol Broad Peaku svědky dvousetmetrového pádu horolezce z Tchaj-wanu. Přerušili výstup a zahájili záchrannou akci, i když věděli, že jejich mnohaměsíční úsilí spojené s přípravou expedice zůstane nezavršeno.

Oceněni byli v Praze v rámci semináře ke 120. výročí založení Mezinárodního olympijského výboru. Dosud posledním oceněným českým sportovcem byl před třemi lety cyklista Jiří Prudil.

"Vážíme si toho, i když si myslíme, že by to ocenění měl dostat i někdo další, nejenom my," řekl při ceremoniálu Bělík, který se na seminář dostavil bez svého kolegy. Jejich diplom je druhým nejvyšším oceněním Evropského hnutí fair play.

Tuto cenu za rok 2014 obdržel také slovenský hokejista Tomáš Slovák, bývalý hráč Plzně, který v dramatickém závěru loňského sedmého finále české extraligy ve Zlíně přiznal teč a domácí tým deset sekund před koncem vyrovnal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články