Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Z úvodu MS v raftingu mají Češi dvě medaile

Rio de Janeiro - Začátek mistrovství světa v raftingu provází v Brazílii teploty nad 40 stupňů Celsia a problémy s vodou na umělé dráze pod obří přehradou Itaipu. Přesto se Češi s nástrahami vyrovnali a v úvodním sprintu vyjeli dvě medaile. MS dnes bude pokračovat závody head-to-head, sobota patří slalomu a neděle je vyhrazena atraktivnímu sjezdu pod vodápady Iguacú.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi mají z úvodu MS v raftingu dvě medaile

Kvůli nedostatku vody byl sprint o den odložen a raftaři měli minimum času na trénink. Muži z týmu TR Hiko ve složení Aleš Daněk, Jan Havlíček, Ondřej Pinkava a Jan Šťastný ve vyrovnaném závodě podlehli pouze vítězným Japoncům a z první disciplíny berou stříbro.

"Druhé místo je super, před závodem bychom ho brali všemi deseti, teď po závodech můžeme říct, že jednička byla na dosah. Když jezdíte ve 44 stupních, není to prostě žádný med," řekl Ondřej Pinkava.

Zlato si ve Foz Do Iguacú vyjela posádka českých veteránů Netopil, Vrba, Hric a Šťastný. Bohužel nepříliš dobře začal šampionát pro české reprezentantky, které ve sprintu obsadily pátou pozici.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články