Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítěz Velké pardubické zvedne nad hlavu novou trofej

Pardubice – Deset dnů zbývá do startu 124. Velké pardubické. Přípravy vrcholí, zítra olympijští vítězové Eva Samková a David Svoboda vylosují startovní čísla, dnes organizátoři oznámili poslední novinky. Jednou z nich je i nová trofej pro vítězný tým vyrobená z tabulového skla. Hlavní dostih třídenního programu se uskuteční v neděli 12. října. Přímý přenos startuje na ČT sport a našem webu už v 11:00.

Je nám líto, video expirovalo.
Na vítěze letošní Velké pardubické čeká nová trofej

Vítěz letošní Velké pardubické nebude nad hlavu zvedat velký pohár jako doposud, ale poměrně subtilní skleněnou desku se siluetou jezdce na koni. Novou trofej nechalo vyrobit město Pardubice, autorem návrhu je architekt a radní Milan Košař. Prozradil, že si někdy skicoval koně při zdlouhavých jednáních zastupitelstva. "Výsledek, ta zkratka, vypadá velmi jednoduše, pár čar, nicméně je to kombinace prvního nápadu a pak samozřejmě dopilování toho, aby to bylo co nejvíce symbolické, přesto aby z toho byl patrný pohyb, napětí a to, co to má vyjadřovat," řekl novinářům Košař.

"Tahákem je 27. start Josefa Váni a pak je to start paní Růžičkové, která by ráda dokončila Velkou pardubickou. Pak je otázkou, jestli Orphee potřetí zvítězí," shrnul nejpodstatnější očekávané momenty slavného dostihu ředitel a místopředseda dostihového spolku Michael Skalický.

Speciální bude letošní ročník i pro vítěze prestižního dostihu z roku 2007. Dušan Andrés pojede Velkou pardubickou podvacáté: "Vnímám, že je to den D, strašně se těším, ale že bych to jezdil nějak jinak, to ne."

Do letošního ročníku bylo přihlášeno 64 koní včetně těch zahraničních. Kvalifikační podmínky splňuje na čtyřicet z nich, ale na start může jen pětadvacet závodníků. Podle ředitele Dostihového spolku Pardubice nelze vyloučit, že přibude ještě jeden kůň z Velké Británie.

Vstupenek rychle ubývá

Velká pardubická letos slaví 140. výročí a o vstupenky je enormní zájem. K sezení jich zbývá už jen 140. Do areálu by se ale měli návštěvníci dostat bez větších problémů. Kvůli parkování pro diváky bude vyhrazen úsek státní silnice I/37 od závodiště po mimoúrovňovou křižovatku v Dražkovicích, dalších 1 300 aut může stát na ploše letiště, odkud budou kyvadlově jezdit autobusy. Omezená možnost parkování bude i v areálu závodiště.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články