Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Češi jsou na šampionátu stoprocentní, do semifinále jdou všichni

Deep Creek Lake (USA) Vodní slalomáři potvrdili na mistrovství světa v USA svou stoprocentní úspěšnost v kvalifikaci, když do semifinále postoupily všechny české lodě. Úspěšné bylo trio kajakářek v čele s dvojnásobnou olympijskou vítězkou Štěpánkou Hilgertovou i tři posádky C2.

Je nám líto, video expirovalo.
Vodním slalomářům se na MS daří, všichni postoupili do semifinále

Šestačtyřicetiletá Hilgertová zajela v kvalifikaci v Deep Creeku devátý čas, Kateřina Kudějová jedenáctý a štěstí měla Veronika Vojtová, jež obsadila poslední postupové 30. místo. Kvalifikaci vyhrála bronzová olympijská medailistka z Londýna Maialen Chourrautová ze Španělska, Hilgertová byla pomalejší o 2,75 sekundy.

"Díky tomu, že včera závodili kajakáři, jsme měli trať hodně dobře prohlédnutou. Ale ty dva dny bez ježdění na trati se vždy trochu podepíší na malé nervozitě," uvedla Hilgertová, které se víc vydařila první kvalifikační jízda, po níž byla třetí. "Podstatné věci mi vyšly a je to velmi solidní základ do závodu."

Mezi deblkanoemi se do nejlepší desítky vešly hned dvě lodě, pátí Ondřej Karlovský s Jakubem Jáněm a sedmí Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem. Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň byli osmnáctí z dvaceti postupujících. Kvalifikaci vyhráli suverénně Francouzi Pierre Labarelle a Nicolas Peschier, Karlovský s Jáněm za nimi zaostali o více než šest sekund.

"Trenér říkal, že je s výsledkem spokojený, protože rozkaz byl, abychom nebyli do první trojky, abychom z toho nebyli extrémně nervózní. To jsme splnili, pohlídali jsme všechno, co jsme měli a je to dobrá vstupenka do semifinále," řekl háček Karlovský.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články