Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mazurová vystřílela pro Česko olympiádu, se Sýkorovou však medaile nebraly

Granada – Po vynikajícím průběhu kvalifikace se českým střelkyním nepodařilo na mistrovství světa ve střelbě získat cenné kovy. Bronzová olympijská medailistka z Londýna Adéla Sýkorová průběh finále po druhém místě v kvalifikaci pokazila a skončila na posledním, osmém místě. O dvě místa lépe skončila Nikola Mazurová, jež v kvalifikaci vyrovnala juniorský světový rekord. Zároveň svým výkonem dosáhla na jisté místo pro Českou republiku na olympiádě v Riu. Mistryní světa se stala Němka Beate Gaussová, která s přehledem zvítězila před druhou Chorvatkou Pejčičovou. Třetí skončila Norka Malin Westerheimová.

Nikola Mazurová
zdroj: ISIFA

Ve finále bylo k dispozici pět takzvaných "kvótaplaců" a Mazurová se mezi šťastné držitelky dostala díky tomu, že v pořadí čtvrtá Italka Petra Zublasingová místo pro svoji zemi získala už triumfem ve vzduchové pušce.

Bronzová olympijská medailistka v této disciplíně Sýkorová ve finále vypadla hned v prvním vyřazovacím kole a obsadila osmou příčku. Přitom v kvalifikaci z celkem šedesáti ran - po dvaceti vleže, vkleče a vestoje - nasbírala 588 bodů a obsadila druhé místo. Mazurová byla jen o jeden bod horší a dokonce vyrovnala světový juniorský rekord.

Ve finále ale Sýkorová pokazila hned první položku vkleče. Vleže se dokázala zlepšit, ale špatné rány v poslední části znamenaly, že vypadla hned v úvodním kole eliminace. Mazurová, jež byla v Granadě nejlepší Češkou i ve střelbě ze vzduchovky, prošla do druhé vyřazovací rundy, ale v ní trefila jen 9,4, což znamenalo o pouhých sedm desetin bodu konec nadějí. Mistryní světa se stala Němka Beate Gaussová.

Je nám líto, video expirovalo.
Mazurová vystřílela pro Česko místo v Riu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články