Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedoufal jsem, že bych mohl být na medaili, přiznal Kuf

Praha - Nečekaný bronz získal moderní pětibojař Jan Kuf na mistrovství světa ve Varšavě. Stal se prvním českým medailistou ze světového šampionátu po pěti letech a navázal na stříbro olympijského vítěze Davida Svobody. Jediným českým mistrem světa je Michal Sedlecký z roku 2002. "Medaile má pro mě nejvyšší cenu. Jsem za ni strašně rád," řekl Kuf.

Jan Kuf
zdroj: ČT sport

Kuf v Polsku pod vedením trenéra Jakuba Kučery dosáhl nejlepšího výsledku v životě. "Nepočítal jsem s tím vůbec," řekl závodník pražské Dukly. "Nedoufal jsem, že bych mohl být na medaili, ale je to úžasné," uvedl třetí muž dubnového závodu světového poháru v Káhiře. "Už Egypt mě moc překvapil," dodal.

Bývalý hokejista, který na střední škole vyměnil brusle za vytrvalostní atletiku, konkrétně běh na 1500 metrů, začal finále výborně v šermu. "Po něm jsem byl čtvrtý, držel jsem se mezi prvními. A další disciplíny pokračovaly v dobrém duchu. Plavání bylo na úrovni osobního rekordu. Měl jsem skvělého koně, to bylo skoro za odměnu. Kombinovaná disciplína se také povedla. Nemohu si za ten výkon nic vytknout," řekl Kuf v rozhovoru pro Českou televizi.

Do závěrečného běhu se střelbou nastupoval třetí, ale jen s malým náskokem na soupeře za sebou. "Byl jsem nervózní," řekl. Neměl dobrý pocit, jelikož ve štafetě a v kvalifikaci na MS nestřílel nejlépe. V boji o bronz pak vybíhal po poslední čtvrté střelbě na závěrečný úsek čtvrtý za Maďarem Róbertem Kaszou. Asi po sto metrech soupeře předběhl. "Nepatří mezi nejlepší běžce. Věřil jsem si a věděl jsem, že za mnou nejde," uvedl.

Šanci na medaili už měl Kuf mezi jednotlivci i letos na mistrovství Evropy, ale ta zhasla v parkuru. Úspěchu se dočkal až na mistrovství světa. "Je to naprosto fantastické. Celý den to bylo skvělé a dopadlo to ještě lépe," radoval se. Letos už ho nic nečeká, má volno a plánuje dovolenou. "Je tam jen nějaký exhibiční závod v Kataru, ale nevím, zda budeme startovat. Je to v říjnu na začátku přípravy," vysvětlil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články