Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Moderní pětibojař Kuf veze z MS bronz

Varšava - Moderní pětibojař Jan Kuf vybojoval  na mistrovství světa bronzovou medaili. Talentovaný dvaadvacetiletý reprezentant prohrál jen s Rusem Alexandrem Lesunem, který získal druhý individuální titul v kariéře, a Egypťanem Amrem El Gezirím, za nímž zaostal o sedm vteřin.

Ilustrační foto

"Naprosto fantastické. Ještě pořád tomu úplně nevěřím, protože dneska to bylo celý den skvělé a dopadlo to ještě lépe," řekl Kuf po životním úspěchu. "Takhle to má na vrcholné akci roku vypadat. Přijede připravený a dá nejlepší výkony roku, takže musíme být spokojení," řekl trenér Jakub Kučera.

Do finálového závodu Kuf odstartoval skvělým šermem, měl 22 výher a usadil se na třetím místě. "Letos udělal v šermu fakt velký pokrok," řekl kouč. Kuf zaplaval devatenáctý čas, ale svůj druhý v kariéře, a zajel devátý parkur. "Byla to stoprocentně jeho nejlepší jízda, protože kůň nebyl úplně lehký," ocenil Kučera.

Kuf má už úspěch z Káhiry

Do závěrečného běhu se střelbou z pistole nastupoval český pětibojař jako třetí a pozici udržel. "Úplně poprvé byl v takové situaci a ještě na tak velké akci, ale ustál střelbu na úrovni svého osobního rekordu. Běžel skvěle takticky a hlídal si bronz," řekl trenér.

Kuf už o sobě dal letos vědět třetím místem v dubnovém závodu Světového poháru v Káhiře a na šampionát odjížděl s myšlenkami na desítku. Pochvaloval si společnou přípravu s olympijským vítězem Davidem Svobodou, s kterým skončili čtvrtí ve štafetě. "Je to velmi inspirující a hodně mi to dalo," řekl závodník pražské Dukly.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články