Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Moderní pětibojaři Svoboda a Kuf skončili na MS ve štafetě čtvrtí

Varšava - Olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda se po patnácti měsících vrátil k závodům a na mistrovství světa hned sahal po medaili. Ve štafetě s Janem Kufem skončil na čtvrtém místě, před závěrečnou disciplínou se přitom Češi ještě dělili o druhou pozici a na první jim chyběly pouhé dva body. Dvoučlenná štafeta mužů se na MS uskutečnila poprvé od roku 2009, kdy se mistry světa stali Svoboda s Ondřejem Polívkou.

David Svoboda
zdroj: Getty Images autor: Buda Mendes

Zvítězili Francouzi Valentin Belaud a Valentin Prades, stříbro získala dvojice z Běloruska a bronz Korejci. Za těmi čeští reprezentanti v konečném součtu zaostali o 21 bodů.

Po triumfu na olympiádě v Londýně trápily Svobodu chronické problémy s levou nohou, naposledy závodil loni v červnu ve finále světového poháru v Moskvě. Kvůli zranění omezoval především běžeckou přípravu a nemohl ani ideálně šermovat.

Na MS ve Varšavě plánoval Svoboda ještě start v mixu. V individuální soutěži se spolu s Kufem představí mistr světa z roku 2002 Michal Sedlecký a junioři Martin Bilko s Ondřejem Svěchotou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články