Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Čeští judisté bez Krpálka na MS nestačili na Gruzii

Čeljabinsk (Rusko) – Čeští judisté v týmové soutěži na mistrovství světa v Čeljabinsku vypadli v 1. kole s obhájci titulu a evropskými šampiony Gruzínci. Při své premiéře mezi družstvy v oslabené sestavě bez čerstvého mistra světa Lukáše Krpálka na favorita nestačili a prohráli 0:5.

"Přestože jsme jasně podlehli, kluci byli gruzínským judistům důstojným soupeřem. Předvedli bojovný a hodnotný výkon," řekl trenér Petr Lacina.

České reprezentaci se v minulosti nedařilo sestavit na velkých akcích družstvo, nyní má ale dostatek kvalitních judistů a letos na mistrovství Evropy dokonce český tým skončil pátý. A tak se Lacina rozhodl poprvé sestavit družstvo i pro mistrovství světa. Jenže lepšímu výsledku zabránil těžký los i smolné zranění Jaromíra Musila. Navíc Krpálek po náročném sobotním triumfu ve váze do 100 kilogramů soutěž družstev vynechal a zastoupil ho Michal Horák.

Češi museli nastoupit jen ve čtyřech ve složení Pavel Petřikov, Jakub Ječmínek, Jaromír Ježek a Horák, zatímco proti nim bylo pět soupeřů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články