Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Musil vydržel na mistrovském tatami jen minutu a 17 sekund

Čeljabinsk (Rusko) - Český judista Jaromír Musil nedokázal na mistrovství světa zaskočit favorizovaného Gruzínce Avtandiliho Črikišviliho. Šestadvacetiletý účastník olympijských her v Londýně musel mistrovi Evropy z posledních dvou let v kategorii do 81 kilogramů vzdát kvůli poraněnému koleni a se šampionátem v Čeljabinsku se rozloučil v 1. kole. 

Jaromír Musil (vlevo)
zdroj: ČTK autor: Martin Gregor

Musil tak nevylepšil své loňské vystoupení na MS v Riu de Janeiru, kde rovněž skončil po porážce v úvodním kole. S bývalým juniorským mistrem světa Črikišvilim, jenž z loňského roku obhajuje stříbro, vydržel na tatami 1:17 minuty, než si zranil koleno a odstoupil. 

"Črikišvili útočil Uči Matou, Musil mu to dobře předešel, ale Gruzínec mu pak přilehl celým tělem nohu. Je to smůla, do té doby se pral velmi dobře," řekl reprezentační trenér Petr Lacina. "Musil se s ním pral na mistrovství Evropy družstev a byl snad jediný, kdo s Črikišvilim neprohrál na ipon. Několikrát ho i dobře vychýlil, tak jsme si říkali, že by ho mohl potrápit a třeba i porazit," mrzelo kouče.

Črikišvili pak turnajem suverénně prošel až do finále, v němž si vítězstvím nad Kanaďanem Antoinem Valoisem-Fortierem zajistil premiérový titul mistra světa. Mezi ženami triumfovala v kategorii do 63 kg Anne-Laure Bellardová z Francie.

Zatím si nejlépe vedl Ježek, čeká se na Krpálka

Češi zatím na šampionátu vybojovali nejlépe osmifinále zásluhou Jaromíra Ježka v kategorii do 73 kilogramů. Navíc s Belgičanem Dirkem van Ticheltem vypadl jen těsně na tresty za pasivitu. "To bylo sympatické. Jen škoda té těsné prohry. Věděli jsme, že když bude prohrávat na tresty, tak to bude těžké dohnat, a bohužel se to potvrdilo," hodnotil Lacina.

"První trest byl velice přísný, ale pro druhý si došel svou chybou za vyšlápnutí. Pak už to stačil jen zkorigovat. V závěru měl ještě pěkný chvat, ale Tichelt to uplachtil na břicho. A pak už byl konec," dodal reprezentační kouč.

Pro českou výpravu bude klíčová sobota, kdy ve váze do 100 kilogramů obhajuje bronzovou medaili dvojnásobný evropský šampion Lukáš Krpálek. Ve váze nad 100 kilogramů se pak představí Michal Horák, který by ve 2. kole mohl vyzvat největší hvězdu světového juda Teddyho Rinera. V neděli je pak na programu soutěž družstev s českou účastí. 

Výsledky mistrovství světa v judu:

Muži - do 81 kg: 1. Črikišvili (Gruz.), 2. Valois-Fortier (Fr.), 3. Pietri (Fr.) a Nifontov (Rus.), ...Musil (ČR) vyřazen v 1. kole.

Ženy - do 63 kg: 1. Agbegnenouová (Fr.), 2. Gerbiová (Izr.), 3. Taširová (Jap.) a Trstenjaková (Slovin.). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články