Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Cyklistická smíšená štafeta vybojovala v Nankingu první zlato

Nanking (Čína) - Čeští sportovci mají za sebou zatím nejpovedenější den na Olympijských hrách mládeže v čínském Nankingu. Vybojovali tři medaile a mají jich už celkem pět. Tu nejcennější, zlatou, má smíšená cyklistická štafeta.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi vybojovali na Hrách mládeže tři medaile včetně zlata

Štafeta byla kombinací cross country a silniční časovky. Bikerské úseky absolvovali Průdková a Rajchart, silniční okruh Lehký s Noskovou, která Italku Sofii Begginovou porazila o centimetry.

"Hrozně jsem se bála, protože Italka je velice silná závodnice. Navíc nechtěla střídat a začala se na nás dotahovat skupinka. Tak jsem za to vzala. V poslední zatáčce mě tlačila do bariéry a pak ještě jednou v cílové rovince. Zmáčkla jsem se, co to šlo, a nakonec to dopadlo výborně. Ale bylo to o galusku," řekla Nosková, nejmladší členka týmu.

Bronzový kanoista Krištof Hájek se vyrovnal i s novinkou, která se v Nankingu zkouší - tratí ve tvaru osmičky, po které se jezdí ve dvojici vyřazovacím způsobem. "Je to hodně o síle, loď musíte otočit. Docela si myslím, že mi to sedělo."

Nejsmutnější českou medailistkou byla výškařka Michaela Hrubá. Favoritka závodu zaostala za osobním rekordem o šest centimetrů a musela se spokojit s bronzem. "Trápila jsem se hodně s technikou a měla jsem tuhé nohy, bylo to celkově špatné," zhodnotila závod.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články