Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Chocová bude plavat o medaili v prsařském sprintu

Berlín - Petra Chocová poplave na mistrovství Evropy v Berlíně finále na 50 metrů prsa. Ze semifinále postoupila pátým časem 31,09 sekundy a bude mít možnost obhajoby zlaté medaile z předloňského šampionátu v Debrecínu. Martina Moravčíková v semifinále dohmátla za 31,80 a skončila patnáctá. O příčku lépe se umístila Barbora Závadová na motýlkářské dvoustovce, na postup jí ale nestačil ani nový český rekord.

Petra Chocová
zdroj: Isifa

Chocová je v Berlíně ve finále podruhé. Na stovce skončila sedmá, zatímco na dvojnásobné distanci nepostoupila ani z rozplaveb. Na sprinterské trati se dnes zlepšila oproti dopolední rozplavbě o 16 setin a bezpečně postoupila. S obhajobou zlata to ale bude mít těžké, protože na závěr šampionátu přijela z olympijských her mládeže sedmnáctiletá světová rekordmanka Ruta Meilutyteová z Litvy a semifinálovému programu dominovala výkonem 29,88. 

Ostatní soupeřky jsou pro Chocovou papírově dosažitelné, pokud se v neděli přiblíží svému českému rekordu 30,31. Druhá nejrychlejší semifinalistka Jennie Johanssonová ze Švédska dnes dosáhla času 30,74.

Závadová nastoupila do semifinále jako náhradnice. Původně jí postup unikl o pět setin, ale jedna ze soupeřek na start rezignovala. Česká specialistka na polohové závody, v nichž v Berlíně vybojovala čtvrté a páté místo a na dvoustovce hned dvakrát zlepšila národní maximum, šanci využila k výraznému zlepšení dopoledního času. Dohmátla za 2:13,10 a o 27 setin posunula hranici vlastního českého rekordu. Od finále ji ale dělily bezmála tři sekundy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články