Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Zklamaná Baumrtová: Nevím, co se to se mnou děje

Berlín – Berlínský evropský šampionát je pro ni zatím zakletý. Místo boje o medaile totiž Simona Baumrtová zažívá zklamání za zklamáním. Poté, co na znakařské dvoustovce přepálila start, nezvládla ani závod na poloviční trati a stejně jako ve středu obsadila páté místo. Sama v cíli poté přiznala, že se nemůže srovat s tlakem na její osobu.

Simona Baumrtová
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Ve finále byla o 15 setin rychlejší než ve středečním semifinále, ale to byla malá náplast na rozmrzelou duši. "Doufala jsem v lepší čas," přiznala. Na medaili by ale musela zlepšit český rekord. "Je to pro mě zklamání, na Velké ceně Pardubic jsem plavala rychleji. Nevím, co se se mnou děje," řekla.

Zažívá novou situaci. Má doma sice třináct medailí, ale z toho dvanáct z krátkého bazénu. A tu poslední vybojovala na ME v Debrecínu před dvěma lety právě na stovce v horším čase, než který plavala dnes, neboť před olympiádou v Londýně plno favoritek šampionát vynechalo.

Tentokrát se však hovořilo poprvé o medaili na olympijské trati v dlouhém bazénu v plné konkurenci. "Je to první velká akce, kde řeším, že bych chtěla mít medaile," řekla.

A proto cítila enormní tlak. "Strašný, všichni ode mě čekali medaili a nic jiného se nebere. To mě trochu štve, ale musím se s tím vypořádat," rozebírala své rozpoložení Baumrtová. "Já jsem to očekávání na sebe měla stejné, jsem svázaná, v tréninku se mi plave dobře," řekla.

Více než kdy jindy musela odpovídat na dotazy, na které trati má největší šance, kolik medailí přiveze a podobně. "Ale to já přece nemůžu vědět, že jo," rozčilovala se. Přesto si sama myslela, že uspěje právě na stovce. "Takže všichni 'jó, tak my přijedeme ve čtvrtek'. Už tohle je svazující, že kvůli mně sem někdo jede na můj závod. Teď se mi to nepovede a je to. Na prd," prohlásila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články