Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Dvořák s Radoněm před MS: Chceme přivézt medaili, tlak si nepřipouštíme

Praha – Na posledním mistrovství světa v rychlostní kanoistice v německém Duisburgu získali Jaroslav Radoň s Filipem Dvořákem dvě bronzové medaile. I na tom nadcházejícím, které se od 6. do 10. srpna koná v Moskvě, se od nich čeká úspěch. A oba deblkanoisté se ambicí nezříkají, výsledek chtějí naopak ještě zlepšit.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Kanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák

Výsledky zatím vypadají velice nadějně. "Letos nám svěťáky vyšly, měli jsme z každého závodu medaili, což je velký úspěch. Myslím si ale, že víc naznačilo mistrovství Evropy, kde jsme získali svoji první evropskou medaili v olympijské kategorii. Doufáme, že nám forma ještě vygraduje na mistrovství světa v Moskvě," přeje si Radoň.

S postupně se navyšujícími ambicemi povětšinou stoupá i tlak okolí, nicméně na ten ani jeden z deblkanoistů příliš nemyslí. "Už si to tolik nepřipouštíme. Je jasné, že chceme přivézt nějakou medaili, ale že bychom cítili nějaký vyšší tlak ze strany médií nebo veřejnosti, to ne," potvrzuje Dvořák odolnost.

Ačkoliv se Radoň s Dvořákem obvykle připravují v Račicích, letos přišla výjimka. "Závěrečná příprava probíhala poněkud netradičně v Nymburku ve sportovním centru. V Račicích to letos nešlo, konalo se tam ME dračích lodí. Myslím si, že se soustředění v Nymburce povedlo, i když jsme na konci byli dost unavení. Ale to k tomu patří. Závěrečná příprava už se bude odehrávat v Praze, kde poslední dva dny už nejde nic natrénovat. Pokusíme se vyladit formu a v úterý letíme do Moskvy," nastiňuje Radoň další plány.

V hlavním ruském městě je čeká olympijský kanál. "Závodili jsme tam zatím jednou v životě. Bylo to v roce 2012, kdy jsme tam jeli světový pohár. Bylo to relativně brzy z jara, takže tam byla zima jako v Rusku. Každý den foukal z jiné strany velice ostrý vítr, což závod poměrně poznamenalo, krajní dráhy měly výhodu," popisuje Dvořák možné nástrahy.

Nicméně v létě by snad podobné problémy hrozit neměly. A tak spíše zaujme vzezření celého areálu. "Jinak je kanál, co se týče zázemí, obrovský, jak je v Rusku zvykem. Ale vzhledem k tomu, že v létě tam bude přát počasí více, neočekávám, že by byly s větrem nebo vlnami větší problémy," dodává Dvořák.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články