Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

MČR v cross country patřilo Havlíkové a Kulhavému

Praha – Republikovou mistryní v cross country horských kol se stala Pavla Havlíková, která za sebou o takřka dvě minuty nechala druhou Lucii Veselou. Bronz získala Karla Štěpánová, hlavní favoritka Tereza Huříková naopak závod nedokončila. Mezi muži po čtyřech letech znovu zvítězil Jaroslav Kulhavý, stříbro získal Jan Škarnitzl a bronz Pavel Boudný.

Pavla Havlíková
zdroj: ČTK autor: Veis David

Jednatřicetiletá Havlíková se v Praze, kde se jelo mistrovství republiky poprvé v historii, dočkala mezi bikerkami třetího titulu. Pro ten premiérový si dojela už v roce 2001, druhý si připsala před šesti lety, loni finišovala za Huříkovou druhá. Tři české tituly má rovněž mezi cyklokrosařkami.

"Šla jsem k zemi kvůli své soupeřce, která zkoušela předjíždět na místě, kde se předjíždět nedá," říkala v cíli Huříková. Ona soupeřka – v cíli nakonec třetí Karla Štěpánová – odpovídala: "Může mě z toho vinit, já ji z ničeho neviním. Kdyby tam byl někdo jiný, srazili bychom se také."

Favorizovaný Kulhavý, jenž si na konci června připsal vytoužený titul mistra světa mezi maratonci, se podle očekávání pohyboval v čele závodu od prvního z deseti okruhů. Škarnitzl za ním ale nakonec zaostal o pouhých sedm sekund.

Je nám líto, video expirovalo.
Mistrovské tituly v cross country slavili Havlíková a Kulhavý

"Honza jel perfektní závod a v jeden moment mě tam hodně překvapil. Jeli s Matoušem Ulmanem, ujel jsem jim asi o deset vteřin, ale asi i trochu podvědomě jsem zvolnil, a když jsem se pak ohlédl, byl Honza najednou za mnou. Tam musel jet asi neskutečně, ale pak jsem zase poodjel a už to bylo v pohodě, držel jsem si pořád stejné odstupy," popsal Kulhavý.

Jeho další dny budou patřit tréninkovému bloku v Beskydech, kam se ještě dnes přesouvá. "Příští víkend bude bez závodů, ještě potřebuju trénovat. Dnešek byl součástí přípravy na zbývající závody Světového poháru, kde bych chtěl také udělat zase nějaký výsledek. Za týden v pondělí pak odjíždím právě na další 'svěťák'," nastínil Kulhavý.

  • "Cíle mám jiné – jsou to světové závody, ale protože se mi tady poslední tři roky nedařilo, jsem strašně rád," uvedl v cíli Jaroslav Kulhavý.

Mistrovství republiky a závod Českého poháru v cross country horských kol v Praze:

Ženy: 1. Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec) 1:20:30, 2. Veselá (GT bicycles opportunity) -1:43, 3. Štěpánová (Kona Cycling Point) -2:56, 4. Škarnitzlová (Giant Cycling Point) -4:32, 5. Bulisová (4ever CykloBulis Bystřice) -5:11, 6. Ježková (GT bicycles opportunity) -5:29.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články