Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Na SP v Tacenu překvapili kajakáři - pátý Hilgert a osmý Tunka

Tacen - Kanoistka Kateřina Hošková skončila druhá na světovém poháru ve vodním slalomu v Tacenu a umístěním na stupních vítězů v této neolympijské disciplíně navázala na bronz z mistrovství Evropy ve Vídni. Překvapivě skončil závod kajakářů, kde ve finále české barvy nehájili tradiční opory Vít Přindiš a Jiří Prskavec, ale nakonec pátý Luboš Hilgert a osmý Ondřej Tunka. Ani jeden z nich přitom není stálým členem reprezentace.

Kateřina Hošková
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Přindiš vyhrál kvalifikaci, ale do finále se nedostal. Dvojnásobný evropský šampion Prskavec v semifinále neprojel branku a dostal penalizaci 50 sekund. Uspěli Hilgert s Tunkou, kteří přitom startovali v Tacenu jen díky kvótě čtyř kajakářů pro Česko a absenci zraněného mistra světa Vavřince Hradilka.

Česko tak má aktuálně pět kajakářů, kteří jsou schopni měřit síly se světovou elitou. Ani jeden z dnešních finalistů však už nemá šanci se ani dodatečně nominovat na zářijové mistrovství světa v Deep Creeku, kam pojede trojice Hradilek, Prskavec, Přindiš.

Nadále se letos nedaří kanoistům, z nichž se do finále nedostal nikdo. Nejblíže k tomu měl na 17. místě Jan Mašek, Lukáš Rohan byl čtyřiadvacátý. Pokud chtějí mít jistotu startu na mistrovství světa, musejí projít do finále příští víkend při světovém poháru v Troji. Jinak budou muset své místo v týmu hájit při dodatečném nominačním závodu v červenci v Českých Budějovicích.

V dosavadních třech důležitých závodech v sezoně, mistrovství Evropy ve Vídni a dvou světových pohárech, jel finále C1 pouze Vítězslav Gebas na SP v Londýně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih SP vodních slalomářů v Tacenu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články