Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prskavec i Přindiš suverénně prošli kvalifikací v Londýně

Lee Valley - Čeští kajakáři Jiří Prskavec a Vít Přindiš týden po mistrovství Evropy potvrdili formu a bez potíží postoupili z kvalifikace při úvodním závodu světového poháru ve vodním slalomu na olympijském kanálu v Londýně. Dvojnásobný kontinentální šampion a vicemistr světa Prskavec zajel osmý čas, Přindiš byl dokonce třetí nejrychlejší ze všech čtyřiašedesáti kajakářů. Přímé přenosy z finále kajakářů a kanoistů sledujte na ČT sport a našem webu zítra od 13:25. V neděli budou k vidění souboje o medaile ve zbývajících kategoriích od 13:55.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští kajakáři prošli kvalifikací na londýnském SP

Na pomyslné stupně vítězů se prosadila také deblkanoe Jonáš Kašpar, Marek Šindler, kteří zajeli rovněž třetí čas, do finále bez potíží postoupili i Ondřej Karlovský a Jakub Jáně. Tyto dvě české posádky platily za favority evropského šampionátu ve Vídni, ale minulý víkend vůbec nepostoupily do finále.

Do semifinále v Londýně se podívají také kajakáři Jan Vondra a Ondřej Tunka, kteří nejsou stabilními členy české reprezentace. Na trati v Lee Valley startují díky čtyřmístné české kvótě a závodní pauze mistra světa a stříbrného olympijského medailisty Vavřince Hradilka. Postoupily i kajakářky Veronika Vojtová, Kateřina Kudějová i šestačtyřicetiletá Štěpánka Hilgertová.

Do semifinále bezpečně prošly také jako třetí kanoistka Kateřina Hošková, bronzová žena z Vídně, a jako sedmá její kolegyně Monika Jančová. Na C1 mužů uspěli Vítězslav Gebas a Jan Mašek, pouze Lukáš Rohan na 34. místě nepostoupil. Totéž se stalo ještě dalším třem českým lodím. Vypadli také deblkanoisté Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm a Jan Větrovský s Michaelem Matějkou i kajakářka Barbora Valíková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články