Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Českým inlinistům nepomohl ani Hemský, s Američany prohráli o gól

Pardubice – Dvakrát v utkání stáhli dvojbrankovou ztrátu, avšak ani tak nedokázali čeští inline hokejisté ve svém druhém vystoupení na domácím mistrovství světa vybojovat ani bod. Svěřenci trenéra Petra Hemského, za které poprvé nastoupil i útočník hokejové Ottawy Aleš Hemský, v Pardubicích nestačili na obhájce titulu Američany a po brance necelé dvě minuty před koncem prohráli 4:5. Další duel české hráče čeká již dnes. Utkání proti Velké Británii nabídne ČT sport a náš web od 17:50.

Český inlinista Patrik Šebek v utkání proti USA
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Češi i Američané do zápasu vstupovaly s tím, že první duel na mistrovství zvládly. Zatímco Češi porazili Slováky 5:2, Američané doslova zničili Velkou Británii 10:3.

První čtvrtina branku nepřinesla, ale na obou stranách bylo k vidění hned několik velkých šancí. Na úvodní branku čekaly pardubické ochozy až do devatenácté minuty. Domácí fanoušci z ní však příliš radost neměli, jelikož po krásném sólu přes celé hřiště překonal Salfického White. A ten samý útočník o chvíli později českého brankáře propálil i podruhé, když využil chyby v české defenzívě.

Češi ale na nepřiznivý stav dokázali zareagovat a díky dvěma brankám Vozdeckého srovnali. Remízový stav však příliš dlouho nevydržel. Velkou šanci nejprve po krásné individuální akci neproměnil Hemský a Američany následně znovu do vedení poslal Spezia.

V osmadvacáté minutě to bylo opět o dva góly po trefě Leeho, ale českým tým se ani tentokrát nevzdal a podruhé v duelu stáhl dvoubrankové manko. Nejprve se prosadil potřetí v zápase Vozdecký a na 4:4 srovnal Šebek.

Hattrick ale nakonec dvě minuty před závěrečnou sirénou dokonal také White a zajistil Američanům vítězství.

Výsledky mistrovství světa v inline hokeji IIHF v Pardubicích:

Skupina A:

ČR - USA 4:5 (0:0, 1:2, 1:2, 2:1) Branky: 24., 25. a 42. Vozdecký, 43. Šebek - 19., 22. a 47. White, 26. Spezia, 28. Lee.

Slovensko - Velká Británie 7:1 (2:0, 3:1, 0:0, 2:0).

Skupina B:

Finsko - Kanada 5:3 (1:2, 1:0, 2:0, 1:1),

Švédsko - Německo 4:3 v prodl. (1:1, 1:0, 0:2, 1:0 - 1:0).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články