Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Emmons: Nikam nespěchám, cílem je za dva roky Rio

Praha – První mezinárodní závody po dlouhé pauze má za sebou Kateřina Emmons. Dařilo se jí, i když sama ví, že k návratu mezi světovou elitu je ještě daleko – sportovní střelkyně musí trénovat a vyrovnat se třeba i s tím, že se během závodění častokrát dostávala do časového tlaku. Na zažití toho správného rytmu má však ještě čas, jejím prvním velkým závodem bude až mistrovství Evropy v roce 2015, vrcholem pak Hry v Riu ještě o rok později.

Kateřina Emmons
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Emmons si během závodu vyzkoušela nový systém základní části soutěže, který se bude střílet nikoli na celé body, ale na desetiny. Nejlepší trefa tak bude 10,9 a ne 10. "Tím, že já jsem i dřív v hlavě střílela na ty desetiny, pro mě to není takový skok. Jen si na to musím zvyknout, že za každou ránu jsem odměněná a odrazí to aktuální formu," uvedla.

Kateřina Emmons: "Důležité pro mě je si to rozvrhnout, nikam nespěchat. Mám všude podporu a věří mi, že se dokážu připravit, jak potřebuju. Takže mám naprostou volnost, nikdo mě nikam netlačí."

Emmons přivedla loni v červnu na svět syna Martina Henryho. "S dvěma potomky je vše trochu komplikovanější, sport už dávno není na prvním místě," konstatovala. "Takže teď chci, abych byla spokojená, aby mi doma všechno šlapalo, měla jsem čas na děti. Aby první rok a půl Martínkova života proběhl úplně v pohodě. Až bude větší, zase to bude trošku snadnější," plánovala.

Opustila malorážku, v níž byla na OH v Pekingu druhá, a bude se věnovat pouze vzduchovce. "Za ten rok a půl jsem nastřílela padesát procent, co jsem si myslela. Ale myslím, že to jde, že jsem to udělala rozumně," věřila. Poslechne i radu lékařů, že musí začít víc používat hlavu. "A důvěřovat tomu, co jsem se naučila, technice, kterou mám zvládnutou, a objemy musí jít stranou. To už nedoženu," řekla.

Prvotní je ale u ní rodina. "Zatím to jde dobře, ale nikomu nic neslibuju. Vím, jak to s dětmi je. Přední je rodina, stoprocentně," prohlásila. "Je důležitější mít hlavu v pohodě, zkušeností mám dost," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články