Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Příprava před sezonou? Světová judistická špička trénuje v Nymburku

Nymburk - Centrem světového juda se před začátkem sezony stal Nymburk, kde se na pět stovek závodníků a závodnic věnuje tréninku a přípravě. Nechybí mezi nimi přitom ani medailisté z olympijských her či mistrovství světa.

Je nám líto, video expirovalo.
Judisté z celého světa se na sezonu připravují v Nymburku

Nedá se přitom říci, že by Nymburk byl co do judistické přípravy nějakým recentním fenoménem - kupříkladu dvojnásobný světový šampion a olympijský vítěz Ilias Iliadis do středočeského města jezdí už deset let. "Vím, že tady všechno funguje bezvadně. Úroveň závodníků je pokaždé špičková, takže tenhle kemp je pro nás ideální příprava," řekl Iliadis.

V Nymburku se připravuje i mistryně světa z loňského roku Majlinda Kelmendiová. "Vím, že v Riu mohu uspět a stát se dokonce olympijskou vítězkou. Věřím, že se mi to podaří," uvedla. Nechybějí ani japonští judisté - a trenér tamější reprezentace dokonce prohlásil, že se kolébka tohoto sportu má v Evropě co přiučit. "Dřív jsme získávali mnohem víc medailí než teď, v současnosti je Evropa na vyšší úrovni. My si z jejího systému musíme vzít to dobré," uzavřel japonský trenér Juki Kobota.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články