Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Stolní tenisté mají po MČR. Radují se Konečný a Vacenovská

Plzeň - Tituly na mistrovství České republiky vyhráli v singlech Tomáš Konečný a Iveta Vacenovská, oba navíc přidali ještě jeden triumf ve čtyřhrách. Konečný se stal domácím šampionem ve dvouhře poprvé poté, co oplatil finálovou porážku z roku 2010 obhájci prvenství Dmitriji Prokopcovovi. Souboj nedávných kolegů z pražského El Niňa vyhrál 4:2 na sety.

Iveta Vacenovská
zdroj: ČT24

"I když jsem vedl 2:0, zápas nebyl zdaleka rozhodnutý. Důležité bylo, že jsem vyhrál set na 3:1. Pak se to tahalo a v šesté sadě přišla dramatická koncovka. S Dimou to zkrátka nikdy není vyhrané, dokud neuděláte poslední balon. Je to hráč první stovky světového žebříčku, to hovoří za všechno," uvedl Konečný.

V semifinále s Pavlem Širučkem prohrával už 1:3 na sety, ale nakonec postoupil a zvládl i finále. "Byl to pro mě vydařený turnaj. S Tomášem Treglerem jsme vyhráli čtyřhru, takže v deblu máme zlatý hattrick," pochvaloval si Konečný.

Česká jednička Vacenovská zdolala ve finále Kateřinu Pěnkavovou 4:1 a vybojovala čtvrtý mistrovský titul ve dvouhře. S Lubomírem Jančaříkem ovládla také smíšenou čtyřhru. "Jsem velice šťastná, protože minulý rok jsem skončila v semifinále. Měla jsem jediný cíl, vzít si ten titul zpátky," uvedla Vacenovská. "Herně to ještě stoprocentní nebylo, ale semifinále i finále jsem zvládla dobře takticky. Hrála jsem chytře, a přestože se mi nedařilo úplně podle mých představ, oba zápasy jsem nakonec vyhrála. To je nejdůležitější," konstatovala hráčka rakouského Lince.

Mistrovství České republiky ve stolním tenisu v Plzni:

Muži:

Dvouhra - finále: Konečný (Polonia) - Prokopcov (GV Hennebont) 4:2 (5, 5, -3, 9, -8, 16). Čtyřhra - finále: Konečný, Tregler (Polonia/El Niňo Praha) - David, Plaček (Mühlhausen/Brackwede) 3:2 (8, -7, -10, 8, 9).

Ženy:

Dvouhra - finále: Vacenovská (Linec AG Froschberg) - Pěnkavová (Hodonín) 4:1 (4, 5, -8, 6, 13), Čtyřhra - finále: Pěnkavová, Kučerová (Hodonín/Břeclav) - Kapounová, Kmeťová (Hodonín) 3:0 (9, 7, 2).

Smíšená čtyřhra - finále: Jančařík, Vacenovská (Grenzau/Linec AG Froschberg) - Polanský, Mlynářová (Ústí n. L./Havířov) 3:0 (9, 8, 9).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články