Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Bína v Římě zajel druhý nejlepší výsledek sezony, junior Ťoupalík vyhrál

Řím – V úvodu vedl a usiloval o stupně vítězů. Nakonec český cyklokrosař Martin Bína na šestém podniku světového poháru v Římě obsadil páté místo, což je jeho druhý nejlepší výsledek v sezoně. Na rozblácené trati se z jedenáctého triumfu v kariéře radoval Belgičan Niels Albert. V juniorské kategorii vyhrál Adam Ťoupalík a dostal se do čela průběžného pořadí.

Martin Bína
zdroj: Isifa autor: Eduard Erben

Bína, druhý muž z předchozího pohárového klání v Heusden-Zolderu, měl dobře rozjetý závod i v hlavním městě Itálie. V první polovině se pohyboval na medailových pozicích společně s Belgičanem Nielsem Albertem a Němcem Philippem Walslebenem.

Bývalý mistr světa Albert se však brzy od soupeřů odpoutal a jel si sólově pro vítězství. Na Bínu se na rozbahněné trati následně dotáhli závodníci zezadu a český reprezentant klesl z pódiových pozic. Za Albertem dojel na druhém místě lídr seriálu Lars van der Haar z Nizozemska, třetí byl mistr světa Sven Nijs z Belgie. Bína na vítěze ztratil 41 sekund a je celkově jedenáctý.

Na výhru z Heusden-Zolderu navázal talentovaný český junior Ťoupalík a spolu s prvenstvím v Táboře si připsal třetí triumf v sezoně. Využil tak slabšího dne svého největšího soupeře Yannicka Peeterse z Belgie, jenž byl až devátý, a dostal se do čela průběžného pořadí.

Mezi ženami dominovala lídryně světového poháru Američanka Kathrine Comptonová, která vyhrála pátý závod v řadě a upevnila si suverénní vedení v šampionátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklokrosař Bína zajel v Římě druhý nejlepší výsledek sezony
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články