Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Závod ze Sydney do Hobartu opanovala s velkým náskokem Wild Oats XI

Hobart (Austrálie) - Tradiční jachtařský závod ze Sydney do Hobartu ovládla favorizovaná australská jachta Wild Oats XI. Do tasmánského přístavu dojela vítězně už posedmé. Kvůli slabému větru však posádka kapitána Marka Richardse značně zaostala za svým loňským traťovým rekordem, 1 163 kilometrů tentokrát urazila za dva dny, šest hodin a sedm minut. Před rokem byla zhruba o půl dne rychlejší.

Vítězná jachta Wild Oats XI
zdroj: ČTK/AP

Sedmkrát zvítězit se dosud v historii závodu povedlo pouze jachtě Morna/Kurrewa IV, jež poprvé triumfovala v roce 1946 a naposledy o čtrnáct let později. Majitel Wild Oats XI Bob Oatley chce rekord v příštím roce překonat. "Je to krásná, skvěle postavená loď. Má před sebou velkou budoucnost a další triumfy," řekl šestaosmdesátiletý miliardář.

Daleko za vítěznou jachtou se odehrával boj o druhé místo. Na něm se ztrátou téměř tří a čtvrt hodiny doplula do cíle Perpetual Loyal, třetí byl Ragamuffin 100. Z 94 jachet, které ve čtvrtek do závodu odstartovaly, jich zatím odstoupilo pět, nejpomalejší loď by měla do Hobartu dorazit na Silvestra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články