Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Veslař roku Synek: Teď je hlavním cílem zlato z olympiády

Praha - Skifař Ondřej Synek se stal nejlepším českým veslařem. Aktuální mistr světa podle očekávání po dvou letech vystřídal na pomyslném trůnu skifařku Miroslavu Knapkovou, která obsadila druhé místo. Nejlepším trenérem byl vyhlášen Milan Doleček starší, pod jehož vedením se Synek připravuje.

Ondřej Synek
zdroj: ČTK autor: Michal Krumplhanzl

Vyhlášení ankety o nejlepší českou veslařskou posádku roku 2013 se konalo v Centru pohybové medicíny v Praze. O vítězi hlavní kategorie ale nebylo pochyb, jedenatřicetiletý veslař pražské Dukly totiž v letošní sezoně vyhrál všechny mezinárodní závody včetně rozjížděk. První porážku si připsal až na exhibičním Chalupa Cupu po skončení sezony.

S letošním rokem s vrcholem na MS v korejském Čchungdžu tak je Synek maximálně spokojený. "Udělal jsem pro úspěch maximum. Vyhrál jsem všechno až na sranda závod na konci. Něco podobného se mi ještě nestalo, že bych v sezoně vyhrál všechny rozjížďky, čtvrtfinále a podobně," řekl Synek. Domácí anketu ovládl i v letech 2007, 2008 a 2010.

Světovým šampionem se letos stal podruhé v kariéře, proto si také netroufl říct, že má za sebou životní sezonu. "Těžko se to porovnává, už jsem titul jednou získal a teď je hlavním cílem zlatá olympijská medaile," podotkl Synek, který má ve sbírce stříbro z olympiády v Pekingu i Londýně.

Anketa o nejlepší českou veslařskou posádku roku 2013:

Senioři: 1. Ondřej Synek (skif); 2. Miroslava Knapková (skif); 3. Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Jan Pilc, Milan Doleček ml. (čtyřka bez kormidelníka).

Junioři: 1. Lukáš Helešic, Jakub Starnovský (dvojka bez kormidelníka); 2. Štěpán Adam Havlíček (skif); 3. Martin Omelka, Jan Vodínský, Miloslav Šágr, Tom Svoboda (čtyřka bez kormidelníka).

Trenér roku: Milan Doleček starší.

Navíc si hodně cení i prvního zlata z MS, v roce 2010 totiž porazil hlavního soka Mahého Drysdala u něj doma na Novém Zélandu. "Tím, že jsem starší a zkušenější, tak to bylo letos trochu jednodušší. Před třemi lety to bylo těžší i emotivnější díky tomu, že jsem porazil hlavního konkurenta u něj doma," řekl Synek.

Nejlepší juniorskou posádkou byla vyhlášena dvojka bez kormidelníka Lukáš Helešic, Jakub Starnovský, kteří získali na juniorském mistrovství Evropy stříbro a ve světové konkurenci obsadili páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Veslařem roku se stal počtvrté v kariéře skifař Synek
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články