Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Synek je kandidátem na nejlepšího veslaře roku

Praha - Skifař Ondřej Synek možná podruhé získá cenu pro nejlepšího veslaře roku. Anketu Mezinárodní veslařské federace ovládl v roce 2010, kdy získal premiérový titul mistra světa. Letos na mezinárodních závodech neporažený Synek je mezi pěti kandidáty na 'Nejlepší mužskou posádku roku'. Držitel prestižního ocenění bude oznámen 8. listopadu v Tallinnu.

"Jsem rád, že jsem se mezi pětici nejlepších dostal. Svými hlasy o tom rozhodli v hlasování lidi, takže je vidět, že nějaké fanoušky mám," řekl Synek. O vítězi ale rozhodnou zástupci veslařské federace.

Společně se Synkem jsou mezi kandidáty britská osmiveslice, dvojka bez kormidelníka Eric Murray, Hamish Bond z Nového Zélandu, chorvatská párová čtyřka a kubánský skifař Fournier Rodriguez, který skončil na MS v Koreji druhý za Synkem.

Podle veslaře pražské Dukly jsou největšími favority britští reprezentanti, kteří ukončili nadvládu německé osmy na MS. "Myslím, že vyhrají oni," řekl Synek.

Jedenatřicetiletý stříbrný medailista z olympijských her v Pekingu a v Londýně je hlavním kandidátem na českého veslaře roku. Nejlepší domácí posádka bude vyhlášena v sobotu 9. listopadu v Praze.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články