Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Velkou cenu českého turfu vyhrál Mister Westminster s Lukáškem

Praha - Tříletý svěřenec trenéra Josefa Váni Mister Westminster vyhrál Velkou cenu českého turfu. Žokej Tomáš Lukášek, který ho dovedl vítězně do cíle, v neděli na pražském dostihovém závodišti ve Velké Chuchli triumfoval celkem třikrát. 

Mister Westminster přitom neuspěl v pozici favorita v Českém derby ani v klasickém St. Legeru, nyní ale při prvním velkém střetnutí se staršími koňmi vyhrál. Nejvíce ho potrápila klisna Airfare, vítěz Českého derby Mister Aviation doběhl až čtvrtý. "Mistr Westminster je náročný kůň na ježdění, ale byl výborně připraven a nakonec jsme neměli problém odolat tlaku soupeřů," pochvaloval si Lukášek.

Druhý vrchol mítinku, Velkou cenu Prahy na mílové trati, vyhrál podle očekávání favorit Dux Scholar. Pod vedením Bauyržana Murzabajeva dominoval o půl délky před vítězem Velké jarní ceny Talarem a předloňským hrdinou Českého derby Roches Crossem.

"Dux Scholar je kůň, který v téhle konkurenci měl vyhrát, a taky to provedl. Nestálo nás to tolik práce, kolik jsme čekali," konstatoval vítězný jezdec. "Nyní se chystá na start v Paříži, kde bude stát proti kvalitní evropské konkurenci," dodal Murzabajev.

Je nám líto, video expirovalo.
Velká cena Prahy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články