Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Fourcrossař Měchura obhájil na MS stříbrnou medaili

Leogang (Rakousko) – Opět stříbrný. Český fourcrossař Michael Měchura navázal na minulý rok a na mistrovství světa v Leogangu obsadil druhé místo. Mistr světa z roku 2010 a bronzový medailista z minulého šampionátu Tomáš Slavík byl čtvrtý, nejlepší česká žena Romana Labounková skončila pátá.

Michael Měchura
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

Měchura obhajobou stříbra dokázal, že mu trať v rakouském lyžařském středisku sedí. Před týdnem tam vyhrál závod série ProTour a v pátek byl nejrychlejší v kvalifikaci. Suverénní byl také ve všech čtyřech dnešních vyřazovacích jízdách, které vyhrál. Zaváhal až ve finále, kdy se zpomalil po kontaktu se Slavíkem a po stíhací jízdě už dosáhl "jen" na druhé místo.

"Jsem spíš šťastný než naštvaný, vždyť je to stříbrná medaile. Samozřejmě jsem chtěl vyhrát, proto jsem tu byl, ale jsem spokojený," uvedl Měchura. Pro první titul v kariéře si v 35 letech dojel Nizozemec Joost Wichman a v duhovém dresu ukončil kariéru. Třetí byl Francouz Quentin Derbier.

"Nejsem vůbec zklamaný, že mě předjel jezdec, jako je Joost, vzhlížím k němu," dodal český vicemistr světa. V závodu žen nenavázala na stříbro z loňska Labounková, jež vypadla v semifinále a následně vyhrála malé finále. Pro zlato si dojela Australanka Caroline Buchananová.

Mistrovství světa ve fourcrossu v Leogangu (Rakousko):

Muži: 1.Wichman (Niz.), 2. M. Měchura (ČR), 3. Derbier (Fr.), 4. Slavík (ČR), 5. Tschugg (Něm.), 6. Peško (SR), 7. Maroši, ...13. Říha, 29. Myšík, 37. Penc (všichni ČR).

Ženy: 1.Buchananová (Austr.), 2. Curdová (Brit.), 3. Grosová (Fr.), 4. Beertenová (Niz.), 5. Labounková (ČR), 6. Marthová (Něm.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články