Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hradilek teď myslí na medaili z extrémního šampionátu

Praha - Vavřinec Hradilek byl jedním z hrdinů domácího světového šampionátu ve vodním slalomu. Z individuálního závodu si odnesl zlatou medaili, teď chce ale Hradilek další úspěch - začátkem října se český kajakář chystá mistrovství světa v extrémním kajaku do rakouského Ötzu. I tam si myslí na medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Hradilek se chystá na MS v extrémním kajaku

Závod se jede v jednom z nejtěžších evropských vodáckých terénů. Náročná přírodní trať je plná peřejí i nebezpečných skoků. "Jde tam víc o život než na slalomech v Troji, kdy jde o velkou prestiž a je tam hodně diváků a je to velký tlak, ale tady je to spíš o tom, aby člověk neudělal chybu, která by ho stála komplikace, protože je to hodně náročné. Já se tam hodně těším a samozřejmě bych chtěl taky uspět a přivézt medaili, protože v Česku zatím medaile z tohoto závodu nebyla," plánuje Hradilek.

Hradilek už v Ötzu jel čtyřikrát, zatím se mu ale medailová umístění vyhýbala. V této sezoně se ale Hradilkovi daří, povedený rok korunoval zlatem z pražského světového šampionátu. "Chybí mi ještě individuální zlato z jiných závodů, takže se budu snažit doplnit mou sbírku (o medaili z Ötzisu) a třeba i teď už to bude pod menším tlakem, protože jsem snad dokázal, že závodit umím," uzavřel Hradilek.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články