Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

V semifinále MS se představí i čtyřka bez a párová čtyřka

Čchungdžu (Korea) – Na mistrovství světa ve veslování prošly do dalších bojů po skifařích i další dvě české posádky: čtyřka bez kormidelníka a párová čtyřka zvládly své opravné jízdy a postoupily do semifinále.

Veslování
zdroj: ČTK/AP

Čtyřka bez ve složení Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Jan Pilc, Milan Doleček svou opravu vyhrála, párovka Petr Buzrla, Jakub Houska, Petr Ouředníček a Martin Basl jde dál ze třetího místa.

Loď vedená veslovodem Klangem dokázala o necelou sekundu porazit druhé Španělsko. Svěřenci trenéra Petra Blechy byli v polovině trati třetí, ale na mezičase 1500 metrů již vedli a první místo udrželi.

Párovka byla naopak na kilometru ve vedení, ale poté klesla na třetí místo. Buzrla a spol., které vede Sergej Kruťjakov, však postup bezpečně kontrolovali a čtvrté Poláky porazili o více než pět sekund.

"Určitě to nepotěší, ale nám se rozjížďky nedaří skoro nikdy. Snažíme se k tomu přistoupit zodpovědně, ale většinou z toho vyjde takový nijaký závod. Až když nám opravdu teče do bot, což bývají opravy, tak se začínáme rozjíždět. Doufám, že to bude pokračovat dále jako dnes," uvedl Doleček pro Český rozhlas.

Trenér Petr Blecha:

"Nechci být neskromný, ale nechci být ani skromný. Ti kluci mají na to jet výborně ve finále a můžou se poprat i o nějakou medaili, ale také to samozřejmě nemusí dopadnout. Je to jen v nás, jak se na závod připravíme."

Podle trenéra Blechy slabší výkon čtyřky bez kormidelníka v úvodní rozjížďce souvisel i s nedostatečnou aklimatizací a postupným si zvykáním na korejské podmínky. Náročný kouč věří, že posádka má i na to, aby postoupila do finále. "Víme, kam patříme. Myslím, že tento výkon přesvědčil mě i kluky o tom, že patří mezi nejlepší, mezi těch dvanáct posádek, a teď můžeme bojovat i o lepší místa," uvedl Blecha, který se nebojí mluvit i o útoku na medaili.

V semifinále mezi dvanácti nejlepšími posádkami jsou tak aktuálně tři české posádky. Již v pondělí postoupila skifařka Miroslava Knapková. Ondřeje Synka čeká ve středu čtvrtfinále, dvojskif Jan Andrle, Michal Plocek a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník se představí v opravách.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články