Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Petřikov dobojoval na MS v prvním kole

Rio de Janeiro - Judista Pavel Petřikov se s mistrovstvím světa v Riu de Janeiru rozloučil hned po prvním kole. Nezvládl souboj s Nizozemcem Mikosem Salminenem, který zvítězil po dvou získaných vazari a souboj ukončil ještě před vypršením pětiminutového limitu.

Pavel Petřikov v souboji s Nizozemcem Mikosem Salminenem
zdroj: ČTK autor: Martin Gregor

"Jsem hodně zklamaný. Bylo to takové nemastné, neslané. Je to kaňka na jinak slušné sezoně. O to víc jsem tady chtěl uspět," řekl Petřikov. Netajil, jak je roztrpčený. Se Salminenem prohrál i potřetí v kariéře. "Neberu to tak, že bych z něj měl nějaký komplex. Ale nic moc jsem proti němu nevymyslel," prohlásil účastník olympiády v Pekingu v roce 2008.

Petřikov, který letos skončil sedmý na mistrovství Evropy, poprvé chyboval na začátku třetí minuty při boji na zemi. V úvodu páté minuty se pokusil o nástup, ale soupeř dokázal kontrovat zdařilou technikou a český reprezentant skončil na boku.

Pavel Petřikov: "Rozhodující byla moje první chyba, po které šel do vedení. Pak jsem už byl pod tlakem a musel hrát vabank. Podruhé si jen počkal na můj pohyb a hodil mě. Už jsem nemohl na nic čekat, musel jsem to risknout. Bohužel neúspěšně."

Po druhém vazari Salminena pro sedmadvacetiletého Petřikova, který se představil na pátém světovém šampionátu, turnaj skončil. Člen PSK Hradec Králové zažil nejméně povedené vystoupení na MS, při předchozích čtyřech startech vždy alespoň jednou vyhrál. Maximem pro něj je sedmé místo z roku 2007. "Poprvé jsem na šampionátu neudělal ani výhru, určitě to nemůžu hodnotit kladně. Teď chci na judo na chvíli zapomenout," řekl Petřikov.

"Světový šampionát se mi nepovedl, ale sezonu kvůli tomu úplně negativně hodnotit nebudu. Přece jen jsem se poslední půlrok cítil velmi dobře a přišly i nějaké slušné výsledky. Chtěl jsem to tady prodat, potvrdit ten vzestup dobrým výsledkem, ale nepovedlo se. Je jasné, že mě to mrzí a mrzet bude," dodal Petřikov.

Petřikov byl dnes jediným českým judistou v akci. Ve středu se ve váze do 73 kg představí Václav Sedmidubský, ve čtvrtek Jaromír Musil s Jaromírem Ježkem (oba do 81 kg) a v pátek Alexandr Jurečka (do 90 kg). V sobotu přijde očekávaný start úřadujícího mistra Evropy Lukáše Krpálka, jehož ve váze do 100 kg doplní Michal Horák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články