Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Erbenová se chystá na prachatický terénní triatlon, trať se jí líbí

Praha - V Prachaticích v sobotu odstartuje kvalifikační závod na mistrovství světa v terénním triatlonu. Jde o největší závod v terénním triatlonu v Evropě, který přitahuje špičkové sportovce. Na dobré umístění pomýšlí i letošní mistryně světa z nizozemského Haagu Helena Erbenová.

Letošní trať doznala změn, které Erbenová oceňuje. "Trať se mi líbí, navíc organizátoři ještě provedli nějaké změny a trať výrazně vylepšili techničtějšími úseky," říká Erbenová.

V terénním triatlonu více jak v jiných sportech záleží na komplexnosti sportovců. "Ten závod je dlouhý. Člověk se může cítit dobře na plavání, pak přijde defekt na kole a je konec," poznamenává k náročnosti závodu.

Jako bývalá běžkyně na lyžích nemá problémy s kolem ani během, nicméně plavání není její ideální disciplínou. "Já jsem špatný plavec, takže je důležité nechytit na první části moc velkou ztrátu. Nesmím se tam ale moc zničit, aby mi zbyly síly na kolo. A pak se na kole nezničit tak, aby zbyly síly na běh."

Erbenová se k terénnímu triatlonu dostala trochu netradiční cestou. "Po narození dcery jsem se chtěla k lyžování vrátit, ale moc mi to nevyšlo. A shodou okolností ten rok začal táta dělat terénní triatlon. Zkusila jsem to taky a už se mi od toho nechce pryč," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbenová se chystá do Prachatic


Hlavní zprávy

Nejčtenější články