Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Deblkanoisté slaví zlato, ČR medailové hody

Bourg Saint Maurice (Francie) – Medailové hody měla Česká republika na mistrovství Evropy do 23 let. Mistry Evropy se stali deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler a česká výprava si celkem z kontinentálního šampionátu ve francouzském Bourg Saint Maurice odvezla v individuálních kategoriích celkem pět medailí. 

Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Kašpar se Šindlerem, kteří se zúčastňují i seniorských závodů Světového poháru, navázali ziskem zlata na druhé místo z červencového mistrovství světa. Před dvěma týdny v Liptovském Mikuláši nestačili pouze na jiný český pár Lukáš Rohan, Adam Svoboda, který ve Francii kvůli nemoci zadáka nestartoval.

Rohan, syn dvojnásobného olympijského medailisty Jiřího Rohana, se tak posadil do singlkanoe a uspěl i v ní. V juniorské kategorii dojel v závěrečném finále šampionátu druhý.

Zlato Kašpar se Šindlerem získali suverénně. Vyhráli kvalifikaci, semifinále a nakonec i finálovou jízdu, v níž nechybovali a nejbližší soupeře porazili o 4,79 sekundy. "Vítězství o více než čtyři a půl vteřiny, k tomu není co dodat. Zajeli skvěle a po zásluze vyhráli," řekl na svazovém webu hlavní trenér kategorie do 23 let Jiří Prskavec.

Další medaile vylovily z řeky Isére kanoistky Jana Matulková (juniorka) a Monika Jančová (do 23 let), jež byly shodně třetí. Stříbro získala juniorská kajakářka Karolína Galušková.

V neděli šampionát zakončí závody hlídek všech kategorií. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články