Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Obnovenou klusáckou premiéru ovládl loňský vítěz Derby Bob Harley

Praha - Do pražské Velké Chuchle se v neděli po devíti měsících vrátily klusácké dostihy a hlavní závod večera ovládl loňský vítěz Derby Bob Harley v sulce se svým majitelem Zdeňkem Škobisem. Kvůli vedru začal mítink na opravené dráze po nedávných povodních až v 17 hodin s ohledem na zdraví zvířat i jezdců.

Dostihy
zdroj: ČT24

Na startu ústředního dostihu Ceny Magistrátu hlavního města Prahy byli jen čtyři koně, ale mezi nimi dva vítězové Derby Jenny McMurtie a Bob Harley. Ten v posledním oblouku začal s útokem z druhého místa a v cíli byl o více než délku dříve než Peter Pan a Jenny McMurtie v kvalitním kilometrovém čase 1:16,7.

Dostihové odpoledne bylo úspěšné pro trenéra Jindřicha Klaubenschalka, jehož svěřenci vyhráli tři ze sedmi dostihů, a Mykolu Volfa, který měl dva vítěze. Oba sám vedl, takže se stal i nejúspěšnějším jezdcem dne.

Klusácká sezona na pražské dráze začala s mnohaměsíčním zpožděním, protože se novému pořadateli Českému klusáckému spolku dlouhodobě nedařilo dohodnout se a uzavřít smlouvu s Českou klusáckou asociací, která je hlavní autoritou v oblasti klusáckého sportu. Start sezony navíc odložila i červnová povodeň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články