Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kajakář Dostál a kanoisté Ježová a Miškovský získali v Račicích druhé zlato

Račice – Bronzový olympionik z Londýna a úřadující mistr Evropy na čtyřkajaku Josef Dostál a singlkanoista Radek Miškovský získali na mistrovství republiky v rychlostní kanoistice v Račicích druhé zlaté medaile. Po pátečních výhrách na olympijské trati 1 000 metrů, triumfovali v sobotu i na polovičních distancích. Stejně se vedlo kanoistice Janě Ježové, která po "pětistovce" vyhrála i závod na 200 metrů, čímž si zajistila nominaci na srpnový světový šampionát do Duisburgu.

Kajakář Josef Dostál na mistrovství republiky
zdroj: ČT sport autor: Vít Chalupa

Ježová se navíc zapsala do historie české kanoistiky, když jako první žena vyhrála na mistrovství republiky medaile jak na kajaku, tak i na kánoi. Ke kanoistickým zlatům přidala i bronz na deblkajaku s Lucií Krpatovou na olympijské trati K2 500 metrů. "Už skoro balím a těším se tam. Splnila jsem cíl pro tuto sezonu, nominovat se na mistrovství světa. No a teď budu ještě víc dřít a pilovat techniku, ale především hledat cit a rytmus záběru," řekla Ježová.

Díky vítězstvím a titulům mistrů republiky se na mistrovství světa do Duisburgu nominovali též kajakáři Jakub Špicar a Radek Šlouf na K2 1 000 metrů a Michaela Fasnerová na trati 200 metrů. "Toto vítězství je satisfakce za všechny letošní nepodařené závody, kdy jsem nestíhala v závěru. Tentokrát to bylo naopak. Jsem moc ráda, že se mi podařilo získat titul a po splnění školních povinností teď budu mít klid na přípravu," uvedla Fasnerová.

V neděli se bude v Račicích rozhodovat nejen o titulech, ale také o nominacích na MS v Duisburgu. V mužských kategoriích zbývá vyřešit tajenky ve sprinterských disciplínách K1, K2 a C1. Ženy pojedou individuální závod na 500 metrů. Na základě jeho výsledku určí reprezentační trenér Pavel Hottmar složení čtyřkajaku do Duisburgu. Jedou se i závody na 5 000 metrů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články