Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Při neúčasti Krpálka vyhrál Horák jako druhý český judista Grand Prix

Ulánbátar - Michal Horák vyhrál v Mongolsku jako druhý český judista turnaj Grand Prix a radoval se ze svého životního úspěchu. Další český reprezentant Jaromír Musil byl v "jednaosmdesátce" třetí, naopak Alena Eiglová souboj o bronz prohrála.

Michal Horák (vpravo)
zdroj: ČTK autor: Gregor Martin

Po vydařeném vystoupení na univerziádě v Kazani, kde pobrali celkem čtyři cenné kovy, slavilo české judo další úspěch v Ulánbátaru. Horák vyhrál všechny čtyři zápasy, postupně na něm ztroskotali Číňan Tche Ž'-ku-le, Rus Dankov, favorizovaný Korejec Kim Kjong-tche a ve finále další čínský judista Wu Ke-te-le-fu. Toho hodil Horák za necelé dvě minuty na ippon.

"Horák potvrdil zlepšení, které je na něm v poslední době viditelné. Daří se mu i na závodech a svoji formu potvrdil v Mongolsku. V dobrém slova smyslu mi zamotal hlavu ohledně konečné nominace na mistrovství světa," řekl reprezentační trenér Petr Lacina.

Michal Horák:

"V prvních zápasech se mi dařilo technicky, a to mi dodalo sebedůvěru. V semifinále s Korejcem jsem si sáhnul na dno, podařilo se mi ho sice hodit, potom jsem ale byl pod obrovským tlakem a byl jsem i napomínán. Vedení jsem ale udržel a do finálového zápasu jsem si věřil."

Horák tak navázal na Krpálkův únorový triumf na Grand Prix v Paříži a ve světovém žebříčku si polepší o 130 míst. Jaroslav Musil mezitím v zápase o bronz váhy do 81 kg zdolal Číňana Wu Li-ťi-meng-kche držením tate-šiho-gatame. "Mrzí mě semifinálová prohra s Tomou, kterému jsem chtěl oplatit porážku z londýnské olympiády. Dnes byl k poražení, škoda mojí chyby," litoval Musil. Alenu Eiglovou připravila o třetí příčku Japonka s poetickým jménem Yoko Ono.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články