Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Střelec Sychra ovládl skeet na světovém poháru v Granadě

Granada - Střelec Jan Sychra ovládl na světovém poháru v Granadě disciplínu skeet. Ve finále porazil v dodatečném rozstřelu Nora Toma Beiera Jensena a z triumfu v elitním seriálu se radoval popáté v kariéře.

Skeetař Jan Sychra
zdroj: ISIFA

Čtyřiačtyřicetiletý Sychra zvítězil ve světovém poháru po dvou letech, naposledy se mu to povedlo v chilském Concepciónu; tehdy absolutním nástřelem 150 bodů vyrovnal světový rekord. Předtím vyhrál také v Mnichově (2009), Limě (1999) a Nikósii (1995). Jde o jeho první triumf po zavedení nových pravidel, kdy finalisté po kvalifikaci začínají střílet od nuly.

Jan Sychra: "Tak dobrý výsledek jsem nečekal. Když se na začátku sezony změnila pravidla, bylo pro mě těžké se na nový formát adaptovat. Před duelem o zlato jsem si nemyslel, že to dokážu. Jensen střílel skvěle a já vyhrál jen proto, že jsem byl o něco šťastnější. Tohle zlato mi zajistilo nominaci na mistrovství Evropy v Suhlu a mým dalším cílem je tam uspět, abych si zajistil i mistrovství světa v září v Limě."

Ve Španělsku Sychra v základní části jen dvakrát minul a pouze Jensen byl o jeden zásah lepší. V semifinále Sychra a o 21 let mladší Nor trefili 15 z 16 asfaltových holubů a postoupili do finále, ve kterém měli oba shodně 14 zásahů. Sychra, šestý muž z loňských olympijských her, rozhodl o vítězství ve čtvrté sérii rozstřelu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články