Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Veslaři míří do Lucernu na generálku před mistrovstvím světa

Lucern - Šest českých posádek se o víkendu představí v závěrečném třetím závodě Světového poháru ve veslování, který se koná tradičně v Lucernu. Nechybějí mezi nimi elitní skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková, úřadující olympijská šampionka přitom v poháru nastoupí letos poprvé. SP ve veslování v Lucernu sledujte živě v neděli 14. července od 10:10 na programu ČT sport a našem webu.

Mirka Knapková
zdroj: ČT Brno

Knapková stejně jako většina českých reprezentantů i evropských veslařů vynechala úvodní březnový díl SP v Austrálii, poté ale nestartovala ani v Etonu a dala přednost přípravě. V minulých týdnech se představila na regatách v Amsterodamu a Henley, na nichž obsadila třetí a první místo.

Jak Knapková upozorňuje, SP v Lucernu je odrazovým můstkem k srpnovému mistrovství světa, které se letos koná v Jižní Koreji. "Chci vyhrát, ale nevadilo by mi ani třetí místo. V 2011 a 2012 jsem tam skončila právě třetí a pak z toho byl titul mistryně světa i zlatá olympijská medaile. Dodržet tradici by nebylo špatné," přeje si.

Synek v Etonu startoval a vyhrál, následně trénoval doma a o minulém víkendu ovládl republikový šampionát v Račicích. Vedle skifařů se ve Švýcarsku představí nově složená párová čtyřka, jejíž přípravu ale poznamenal start některých veslařů na univerziádě. Přednedávnem se pozměnilo i složení čtyřky bez kormidelníka.

Závěrečný závod SP v Lucernu definitivně rozhodne o nominaci na mistrovství světa, které se uskuteční na přelomu srpna a září v Jižní Koreji. Tam mají jistý start Knapková, Synek a čtyřka bez kormidelníka lehkých vah.

"V Lucernu navázat na úspěchy v sezoně a odjet s takovým výsledkem, který by nám dal klid pro přípravu na mistrovství světa. Taky si ale chceme regatu užít, bývá tam nejlepší atmosféra, závody sledují tisíce diváků," prozradili pro iDNES.cz Knapková se Synkem.

Nominace na SP v Lucernu:

Muži: Ondřej Synek (skif); Petr Buzrla, Jakub Houska, Petr Ouředníček, Martin Basl (párová čtyřka); Matyáš Klang, Jakub Podrazil, Milan Doleček, Jan Pilc (čtyřka bez kormidelníka); Miroslav Vraštil, Jiří Kopáč, Ondřej Vetešník, Jan Vetešník (čtyřka bez kormidelníka lehkých vah).

Ženy: Miroslava Knapková (skif); Daniela Nacházelová (skif lehkých vah).

Zdroj
ČTK, iDNES

Hlavní zprávy

Nejčtenější články