Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Drsných 1 000 mil napříč Československem zvládl nejlépe Tyxa

Skalná (Chebsko) – Tisíc šest set dvacet pět kilometrů za osm dní, dvě hodiny a sedmnáct minut - vítězem maratonského závodu Craft 1 000 Miles Adventure se stal Jan Tyxa. Skromný vítěz absolvoval nejrychleji trať z nejvýchodnějšího cípu Slovenska na západní okraj České republiky.

Jan Tyxa v cíli závodu Craft 1 000 Miles Adventure
zdroj: ČT24

Tyxa se pohyboval průměrnou rychlostí něco málo přes osm kilometrů za hodinu. Jel téměř bez přestávky, poslední tři dny téměř nezamhouřil oka a únava byla v cíli znát. "Třeba třikrát denně jsem si nakoupil, do hospod jsem moc nechodil, to je pomalý. A spánek, to jsem zanedbal," přiznal v cíli Tyxa.

Závod má přísná pravidla a všichni účastníci skoro po celou trasu spoléhají jen sami na sebe. Tyxa nemusel řešit žádné větší problémy. Prasklý plášť podlepil, aby vydržel do cíle. Poprat se však musel s nástrahami přírody. "Nejhorší byly ty močály, promáčený křoví u hranic. Měl jsem špatný tretry, takže jsem si rozmočil nohy," prozradil.

I když po absolvování 1 625 kilometrů během osmi dnů těžko hledal slova, po sprše a občerstvení si vítěz uvědomil, co dokázal. "Je přece skvělé takový závod vyhrát. Za každou cenu jsem to prostě chtěl dokázat," dodal s úsměvem Tyxa.

Je nám líto, video expirovalo.
Tyxa se stal vítězem československého ultramaratonu
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články