Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Obě štafety juniorů vyhrály domácí MS orientačních běžců

Hradec Králové - Čeští junioři ve složení Marek Schuster, Adam Chloupek a Michal Hubáček i juniorky Lenka Knapová, Kateřina Chromá a Vendula Horčičková získali na domácím mistrovství světa v orientačním běhu zlaté medaile.

Mužskou štafetu v Hoděšovicích u Hradce Králové vyšvihl do čela průběžného pořadí Chloupek, který na druhém úseku přebíral minutovou ztrátu, ale rychle vybojoval více než dvouminutový náskok. Stříbrní skončili Švédové před třetím Ruskem.

Hubáček získal na domácím MS už druhou medaili po pátečním stříbru ve sprintu, kde mu unikl titul o čtyři sekundy. Juniorky původně dokončily závod na druhé příčce, ale poté profitovaly z diskvalifikace prvních Norek, jejichž poslední běžkyně Rundhaugová minula předposlední kontrolu. Na druhou příčku se tak posunuly Finky a na třetí Švédky.

O rozhodující posun z pátého místa se postarala finišující Horčičková. "Jsem nesmírně šťastná, nedokážu své pocity ani popsat. Už na diváckém průběhu jsem nemohla, ale řekla jsem si, že jsem přeci rok netrénovala proto, abych to teď vzdala. Bojovala jsem až do konce a povedlo se to," řekla.

Junioři (3x5,8 km, 22 kontrol): 1. ČR (Schuster, Chloupek, Hubáček) 1:44:28, 2. Švédsko -1:16, 3. Rusko -3:07, ...11. ČR (Kubelka, Minář, Hadač) -8:30.

Juniorky (3x4,6 km, 19 kontrol): 1. ČR (Knapová, Chromá, Horčičková) 1:44:45, 2. Finsko -23, 3. Švédsko -1:50, ...9. ČR (Tesařová, Svobodová, Hrušková) -6:26.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články